Sterling rešio derbi u drugom minutu, ”Čekićari” i Lester sve bliže Ligi šampiona

Odigrane su tri utakmice nedeljnog programa u Premijer ligi.


Ni Arsenal nie uspeo da zaustavi zahuktalu četu Pepa Gvardiole. Posle 18. uzastopne pobede, a 13. u prvenstvu, jasno je da će se titula vratiti na ”Etihad” i pored toga što je do kraja Premijer lige ostalo punih 13. rundi. Siti i dalje čuva dvocifrenu prednost ispred prvih pratilaca i teško je očekivati da uopšte izgube toliko bodova do kraja prvenstva. Meč na ”Emirejtsu” odlučen je već u 2. minutu. Tada je sa desne strane centrirao Rijad Marez, a Rahim Sterling glavom, što ne čini tako često, pogodio mrežu Arsenala. Mogao je Siti da postigne još neki pogodak, najbolje šanse su imali Gundogan i Gabrijel Žezus, ali se ne sme prenebregnuti ni hrabra igra ”Tobdžija”, koji su, posebno u drugom poluvremenu, na muke stavljali odbranu lidera. Arsenal više ne može do Lige šampiona preko Premijer lige, tek su na 10. mestu, a od četvrtoplasiranog Vest Hema imaju 11 bodova manje, pa će sve baciti na Ligu Evrope, takmičenje u kome ih već u četvrtak čeka revanš sa Benfikom. Siti u sredu igra prvi meč osmine finala Lige šampiona, a rival im je nemačka Borusija iz Menhengladbaha.


I dve utakmice Premijer lige odigrane ranije danas donele su velika uzbuđenja i nove pobede Vest Hema i Lestera. ”Čekićari” su u londonskom derbiju savladali Totenhem u jednoj od najboljih utakmica ove sezone u elitnom engleskom rangu. Počelo je ranim vošstvom Vest Hema, a strelac je bio Majkl Antonio u 5. minutu, pošto je iz drugog puta uspeo da pošalje loptu iza leđa Lorisa. Šanse su se ređale pred oba gola, a prednost domaćih uvećao je fantastični Džesi Lingard na početku drugog dela, pokazavši Solskjeru da je pogrešio što ga se u januaru tako lako odrekao. Iako su imali dva gola minusa ”Sparsi” nisu odustajali. Imao je Totenhem sijaset prilika, gol je visio u vazduhu posle bukvalno svakog napada, ali se mreža Fabijanskog zatresla samo jednom i to u 64. minutu kada je Lukas Moura, posle kornera Bejla, glavom pogodio cilj. Zanimljivo je da je ovo prvi put da ekipa koju vodi Dejvid Mojes slavi protiv tima na čijoj je klupi Žoze Murinjo, a megdan su dvojica trenera delila već 16 puta. Stvari se ne odvijaju dobro za ”Pevce” posle petog poraza u poslednjih šest prvenstvenih mečeva. Sada je Totenhem tek na 9. mestu, dok je Vest Hem četvrti i grabi ka plasmanu u Ligu šampiona.

Arsenal – Mančester Siti 0:1(0:1)
Sterling 2′


Vest Hem – Totenhem 2:1(1:0)
Antonio 5′, Lingard 47′ – Lukas 64


Aston Vila – Lester 1:2(0:2)
Traore 48′ – Medison 19′, Barns 23

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE