Vujačićev prvenac i Stanojevićev jubilej uz rekord, obeležili rutinski trijumf Partizana protiv Radnika [VIDEO]

Partizan – Radnik 3:0 (1:0)
Vujačić 44′, Šćekić 54′, Asano 63′

Partizan je stigao do 11. uzastopne pobede u prvenstvu, a samim tim i trener Aleksandar Stanojević koji je tako oborio rekord Marka Nikolića. Da sve bude više simbolično, to je uradio u trenutku kada je slavio lični jubilej, 100. put je sedeo na klupi Partizana.

Radnik nije predstavljao ozbiljniju prepreku za zahuktale crno-bele, a njihov otpor trajao je do prvog primljenog gola. Na kraju, Partizan – Radnik 3:0.

Partizan: Popović – Miljković(od 75′ Živković), Obradović, Vujačić, S. Marković, Šćekić, Jojić, Natho(od 75′ Pavlović), Asano(od 68′ Lutovac), L. Marković(od 68′ Štulić), Holender(od 68′ Jović)

Radnik: Kostić – Đorđević, Stevanović, Kričak, Jokić, Bainović, Jović, Lukić(od 60′ Subotić), Spasić, Danoski(od 60′ Stojanović), Makarić(od 73′ Milovanović)

Mogao je Partizan do vođstva već na samom startu. Kričku je pobegla lopta ispred svog kaznenog prostora, do nje je prvi stigao Lazar Marković, a defanzivac gostiju ga srušio. Kričak je dobio žuti karton, a Partizan slobodan udarac sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane. Mogao je sa te pozicije da šutira i Jojić, ali je to učinio Natho, solidno, ali pored gola. Partizan je igrao dobro u polju, kratkim pasovima otvarali su crno-beli prostor, kombinacije su bile tečne, ali nije bilo opasnih pokušaja ka golu Kostića.

Prva ozbiljnija dogodila se u 20. minutu. Bila je to jedna od najboljih akcija domaćeg tima, lopta je išla od jednog do drugog fudbalera precizno, kao na igrici, na kraju je usledio odličan dupli pas Holendera i Lazara Markovića, a ovaj drugi tukao iz povoljne pozicije za aplauze malobrojnih posmatrača, i za akciju, ali i intervenciju Kostića. U nastavku je Holender bio neprecizan i poslao loptu visoko preko gola.

Više od pola sata igre trebalo je gostima iz Surdulice da pređu na polovinu Pratizana i prvi put zaprete mladom golmanu Popoviću. Imao je Radnik slobodan udarac sa desne strane, ubacio je Đorđević, ali loptu niko nije dotakao pre nego što je ona završila u naručju Popovića. Bukvalno minut kasnije Partizan je mogao da povede. Veliku šansu imalo je Lazar Marković, koga je pronašao prezimenjak Svetozar, a njegov udarac otišao je pored gola, mada je bio sam ispred Kostića.

I kada se očekivao odlazak na odmor rezultatom 0:0, crno-beli su poveli. Prekid sa leve strane dobro je izveo Jojić, a Igor Vujačić je, iz dosta teške pozicije, odlično zahvatio loptu glavom i iznenadio golmana Kostića koji nije verovao da može biti savladan iz takve situacije. Bio je to prvi pogodak crnogorskog reprezentativca u dresu Partizana, od kada je stigao među crno-bele, pre godinu i po. Od 44. minuta Partizan je poveo, a ubrzo se otišlo na pauzu.

Gosti su potpuno promenili opredeljenje na početku drugog oluvremena. Krenuli su mnogo ofanzivnije i odmah došli do dva vezana kornera, a posle prvog Popović je jedva izvukao loptu ispod prečke. Težište se pomerilo ka Partizanovom golu, ali je to ostavljalo prostor domaćima u napadu. Iz jedne polu kontre u 53. minutu Natho je odložio loptu za Holendera na desnoj strani, reprezentativac Mađarske je šutirao snažno, ali je Kostić odbranio i odbio u korner.

Udarac iz ugla na fenomenalan način je izveo Miloš Jojić, negde na penaltiku glavom ju je zahvatio Šćekić i ona se zarila pod prečku Kostića za 2:0. I drugi reprezentativac Crne Gore upisao se u strelce u ovom meču. I dva gola prednosti nagoveštavala su prvi poraz Radnika na strani još od septembra kada su izgubili u Novom Sadu, a sve je postalo još izvesnije u 58. minutu kada je Ranko Jokić neoprezno startovao nad Nathom na stredini terena i zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Izraelac se baš naljutio na mladog prvotimca Surduličana, kome stvarno nie trebao ovakav start.

U 63. minutu Kostić je dobio okršaj sa Asanom, odbranio je njegov snažan udarac, ali samo minut kasnije Japanac je postigao svoj 11. gol, prvi ovog proleća. Njega je filigrantski tačno proigrao Lazar Marković, a Asano smireno proturio loptu ispod istrčalog golmana Surduličana za ubedljivih 3:0. Holender je svoju poslednju šansu da postigne gol u ovom meču imao u 67. minutu, šutirao je pravo u Kostića, a minut kasnije je, zajedno sa Asanom i Lazarom Markovićem, napustio igru. Trojicu iskusnih napadača zamenila su trojica mladih, Lutovac, Jović i Štulić.

Do kraja meča igralo se u laganom ritmu, Partizan nije kidisao ka golu gostiju, a oni, brojčano inferiorniji, to nisu mogli, ni da su želeli. Priliku je imao samo rezervista Pavlović u finišu meča, ali njemu igra glavom nije jača strana. Crno-beli već u petak gostuju u Inđiji, dok Radnik u subotu dočekuje Javor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki povratak: Janakopulos iznenadio (VIDEO)

Predsednik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos prisustvuje utakmici tog tima i Makabija u "OAKA" areni u okviru drugog meča plej-of...

POVEZANE OBJAVE