Di Frančesko “dobio nogu”! Montela izvisio za posao, Kaljari iznenadio izborom novog trenera

Euzebio Di Frančesko je smenjen sa pozicije trenera Kaljarija iako je prošle nedelje produžio ugovor sa timom sa Sardinije.

Nakon nedeljnog ligaškog poraza od Torina italijanski Kaljari otpustio je trenera Euzebija Di Frančeska. Klub sa Sardinije nije dobio utakmicu još od novembra, a u poslednjih 15 mečeva osvojio je tek pet bodova pa je tek 18. na tabeli Serije A sa 15 bodova.

Bivši trener SPAL-a Leonardo Semplići, novi je trener tima sa Sardinije, a iznenađujuće je dobio prednost ispred nekadašnjeg trenera Milana Vićenca Montele.

– Leonardo Semplići je potpisao ugovor sa klubom do 30. juna 2022. Zajedno sa trenerom Andreom Konsumijem, koji stiže kao pomoćni trener, atletskim trenerom Jurijem Fabricijem, tehničkim saradnicima Rosanom Kasonijem i Alesiom Rubićinijem, stoji u saopštenju kluba.

Trenersku karijeru počeo je na klupi Sangiminjana, koji je odmah u prvoj sezoni uveo u Seriju D. Sjajne rezultate, gledao prema renomeu kluba, ostvario je i u Filjineu, koji je preuzeo nakon toga, a posle epizoda u Arecu i Pizi preuzeo je mladi tim Fiorentine koji je doveo do polufinala Primavere u sezoni 2013/14. Od 2014. do 2020. godine vodio je SPAL, koji je uveo i u Seriju A nakon 49 godina.

Dodajmo da je pored trenera Kaljari otpustio i sportskog direktora Stefana Kapocuka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Klop se izvinio: Dogodilo se i više to ne možemo da promenimo

Trener Liverpula Jirgen Klop izvinio se navijačima zbog poraza od Evertona, posle kojeg su se njegovi fudbaleri udaljili od...

POVEZANE OBJAVE