Novak će morati na pauzu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković moraće na kraću pauzu nakon Australijan opena zbog povrede koju je doživeo tokom turnira.

Đoković se povredio u duelu treće runde sa Tejlorom Fricom posle vođstva od 2:0 u setovima. Stradao je abdominalni mišić prilikom jednog od Novakovih karakterističnih proklizavanja.

Po svemu sudeći, Đokovića nećemo gledati neko vreme. Nije to duža pauza, ali moraće svetski broj jedan da odmori kako bi sanirao povredu.

– Upravo sam došao sa još jednog pregleda magnetne rezonance i šteta na mišiću je sada već nego kada sam prvi put odradio preglede nakon meča treće runde takmičenja. Ne izgleda to previše loše, ali slušajući reči doktora, moraću da uzmem odmor kako bih to zalečio – rekao je Novak.

Đokoviću je na magnetnoj reznonanci ustanovljeno da je procep na mišiću nakon meča sa Fricom bio 1.7 centimetra, a da je po završetku turnira dostigao čak 2.5 centimetra.

U naredne tri nedelje, Novak neće imati obaveza, ali pitanje je hoće li biti spreman za Majami koji je na programu 22. marta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE