Propuštena velika prilika: Još jedan Eurobasket bez Severne Makedonije

Estonija – Severna Makedonija 84:86 (27:18, 22:20, 20:25, 15:23)

Košarkaška reprezentacija Severne Makedonije propustiće Eurobasket čiji će domaćini 2022. godine biti Češka, Gruzija, Nemačka i Italija.

Makedonci su propustili priliku da sa više od 9 poena savladaju Estoniju i tako se posle sedam godina plasiraju na šampionat Evrope. Umesto njih plasman je izborila Estonija, koja će igrati na Eurobasketu posle sedam godina.

Estonci su svih 40 minuta kontrolisali dešavanja na parketu, u prvom poluvremenu su imali i 13 poena prednosti, da bi Severna Makedonija tek u finišu uspela da povede prvi put nakon početka meča i ostvari pirovu pobedu.

Završnica je bila neizvesna, Estonija je pri vođstvu 84:83 10 sekundi pre kraja namerno promašila oba slobodna bacanja kako rivalu ne bi pružila šansu za produđetak. U poslednjem napadu Dimitrijević je pokušao da iznudi faul, ali je umesto toga pogodio trojku za pobedu iz veoma teške pozicije.

Maik-Kalev Kotsar je bio najefikasniji kod Estonije sa 15 poena, jedan manje ubacili su Trejer i Kulame, dok je Sok postigao 13. Kod Severne Makedonije Dimitrijević je postigao 23, a Trajkovski 21 poen.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE