Još od Hanibala Rim nije doživeo ovakvo stradanje, Bavarci mogu da čekaju žreb [VIDEO]

Lacio – Bajern 1:4 (0:3)
Korea 49′ – Levandovski 9′, Musijala 24′, Sane 42′, Aćerbi 47′(p)

Posle ubedljive pobede na rimskom ”Olimpiku”, nema sumnje da će Bajern nastaviti odbranu titule šampiona Evrope i u narednom kolu. Bavarci su u prestonicu Italije stigli u okrnjenom sastavu, bez Gnabrija, Milera, Pavara, Daglasa Koste i Tolisoa, ali su i bez njih bili prejaki za Lacijale.


Na početku su gosti izveli dve dobre akcije, ali bez udarca na gol Lacija, da bi ogromnu grešku Musakija u 9. minutu iskoristio Robert Levandovski i doveo Bajern u vođstvo. Argentinac je prekratko vratio loptu golmanu Reini, Poljak je stigao do nje pre čuvara mreže i lako ga zaobišao, postigavši 72. gol u Ligi šampiona, kojim se osamio na trećoj poziciji najboljih strelaca ovog takmičenja svih vremena. Prestigao je Raula Gonzalesa, a ispred njega su samo Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.


Petnaestak minuta kasnije bilo je već 2:0 za Bajern. Mladi Džamal Musijala je posle solo prodora precizno tukao po zemlji i postigao svoj prvi pogodak u najjačem klupskom takmičenju. Ujedno, on je postao najmlađi Bajernobv stralac u Ligi šampiona, pošto će tek za tri dana postati punoletan. Već tada je bilo jasno da Rimljani nemaju šta da traže ni u ovoj utakmici, ali ni u dvomeču sa šampionom Evrope. Do poluvremena mreža Reine se zatresla još jednom, a strelac je bio Liroj Sane, koji je bio na pravom mestu i nije mu bilo teško da loptu pošalje u nebranjenu mrežu.


Kako se završilo prvo, tako je počelo drugo poluvreme, novim golom Bavaraca. Ovog puta je Sane pobegao po levoj strani, a nakon driblinga pokušao da pronađe Levandovskog na drugoj stativi, Aćerbi je presekao to dodavanje, ali nije uspeo da iskontroliše loptu koja se od nejgove noge odbila u mrežu. Samo dva minuta kasnije i Lacio je pokazao da nije zalutao u osminu finala, lepu solo akciju golom je završio Hoakin Korea. Argentinac je prošao nekoliko prepreka pre nego što je plasirao loptu iza leđa Nojera. Do kraja meča šansi je bilo na obe strane, a nekako je najpovoljnija bila ona koju je imao Levandovski u 80. minutu, kada je dobro tukao, ali se istakao i golman Reina. Ovo je bila 17. pobeda nemačkog tima u poslednjih 18 utakmica u Ligi šampiona, nisi slavili samo u Madridu protiv Atletika u grupnoj fazi ove sezone.


Sergej Milinković-Savić igrao je za Lacio do 81. minuta, kada je mesto ustupio Kataldiju. Revanš u Minhenu je na programu 17. marta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Postani i ti milioner: Registruj se, uzmi bonus i prepiši VIKEND TIKET!

I ovog vikenda očekuje nas pravi fudbalski spektakl, ništa manji nego prethodnih dana kada smo uživali u Ligi šampiona...

POVEZANE OBJAVE