Radonjićev jubilej prošao u znaku poraza: Zvezdi nedovoljno ni +13 u Kaunasu

Žalgiris – Crvena zvezda 75:62
(22:26, 18:18, 20:14, 15:4)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju od Žalgirisa sa 75:62 u okviru 24. kola Evrolige.

Neće po najboljem mogućem pamtiti svoj jublijej na klupi Crvene zvezde Dejan Radonjić koji je u Litvaniji došao do brojke od 100 mečeva na klupi kluba sa Malog Kalemegdana.

Uprkos tome što je otputovao sa ekipom u Kaunas, Kori Volden nije odigrao ni minut susreta. Pretpostavka je da ipak stručni štab ne želi još da rizikuje sa sjajnim plejmejkerom, ali bi za Baskoniju u petak trebalo da bude spreman.

Početak utakmice je protekao u izjednačenoj igri u kojoj su domaćini držali monimalno vođstvo. Žalgiris je od starta nametnuo jak pritisak na bekove Crvene zvezde što kroz presing od strane bekova, što kroz iskakanja centara u pik-en-rol igri. Sa druge strane ekipa Dejana Radonjića je igrala prepoznatljivo agresivno u dobranu, i Žalgiris je svoje poene tražio preko svojih visokih igrača, pre svega Hejsa koji je postigao 10 poena.

Posle pet vezanih poena Simonovića crveno-beli dolaze do vođstva 16:18, a seriju od 11 vezanih poena iskusni igrač je doneo Zvezdi najveće vođstvo 26:22. Na kraju to je bio i konačan rezultat prvog perioda.

Gosti su posle pauze poenima Simonovića, te trojkama Davidovca i Dobrića uspeli da dođu do sjajnih +13, ali nije bilo lako održati tu razliku, budući da je i litvanski tim gađao izvanredno sa distance, te su do poluvremena imali 80 odsto za tri (8/10)! Spuštena je razlka od strane Žalgirisa na četiri poena koliko je bilo i na kraju prve deonice, te se upravo sa tom distancom i otišlo na pauzu.

Za razliku od završnice poluvremena, odbrana Crvene zvezde na startu drugog dela igre, nije bila loša. Primorani su bili ,,zeleni” da u akciju završavaju na samom isteku napada, ali i uprkos tome pogađali su iz teških situacija. Problem za Zvezdu bili su faulovi Džordana Lojda, koji je posle 24 minuta igre imao tri faula pored svog imena. To što su samo Uskoković i Lazić bili aktivni u nastavku meča nije bilo dobro po tim Dejana Radonjića, a Žalgiris je nadoknadio minus i na polovini deonice došao do izjednačenja, a ubrzo potom i poveli zahvaljujući Grigonisu i njegovoj seriji od 5:0. Crveno-beli su napadački bili anemični i bilo je to daleko od karakterisične treće četvrtine Dejana Radonjića. Posle gotovo pet minuta bez poena, Dobrić je pogodio važnu trojku, a u međuvremenu je ušao i Lojd da poboljša napadački arsenal. Falili su poeni Lojda i on je uspeo da ih dostavi u završnici deonice kada je u poslednjem napadu odapeo za tri i postavi 60:58 pred novu mini pauzu.

Revija promašaja beogradskog tima u poslednjem kvartalu otvorila je mogućnost Žalgirisu, ali je oni nisu koristili onoliko koliko su mogli. Da jesu, bilo bi i ubedljivije od +10 do koliko su stigli domaći zahvaljujući Rubisu i Pauliusu. U tim trenucima, Crvena zvezda je bila šest minuta bez ijednog poena i poraz je bio na vidiku. Nedostajalo je snage crveno-belima što je bilo i logično s obzirom na to sa kakvim se kadrovskim problemima susreću. Ukupno 18 poena u drugom poluvremenu nije bilo dovoljno. Dubina rostera i energija svakako su bili na strani tima Martina Šilera što su oni iskoristili.

Trojac Žalgirisa Hejes (16p), Rubit (15p) i Grigonis (17) vodio je tim iz Kaunasa do pobede, dok su se u Zvezdi istakli Simonović i Lojd sa po 16 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO KLS: Borac u trileru savladao Spartak

Počeo je plej-of u okviru KLS-a, a takmičenje je otvorila utakmica u Čačku iizmeđu Borca i Spartaka. Učesnik ABA lige...

POVEZANE OBJAVE