Venger obožava istoriju Srbije, nije mu jasno kako reprezentacija nema bolje rezultate! Srpski odbojkaš za SC prepričava razgovor sa legendom Arsenala!

Srpski odbojkaš Konstantin Čupković podelio je za ,,Sportsku centralu” pojedine detalje razgovora sa legendarnim fudbalskim stručnjakom Arsenom Vengerom od pre nekoliko dana.

Čupković se trenutno nalazi u Kini, gde se priprema za odbojkaško prvenstvo, ali je prethodno morao da prođe period izolacije od tri sedmice. Igrom slučaja, njegovi prijatelji su ostvarili kontakt sa Arsenom Vengerom tokom zajedničkog boravka u Kataru, i povezali ga sa srpskim odbojkašem koji je veliki fan Arsenala.

Bio je veoma upućen u moju priču ovde, ko sam, šta sam… Naravno, moji prijatelji su ga prethodno upoznali sa tim. Pričao mi je kako je on bio u Kini sa Arsenalom, da ima dobrih iskustava, pa sam ga malo čačnuo za ,,tobdžije” vezano za rezultate, ali nije hteo da komentariše. Davao je političke odgovore u vezi sa Arsenalom i prosto je neverovantno kakav je gospodin. Ostavio me je bez teksta. Pričati sa nekim tako velikim, koga pritom ne poznajete, preko 10 minuta putem video poziva je zaista čudno – dočarao je Čupković za ,,Sportsku centralu”.

Pričali smo i o Srbiji. Jako voli našu istoriju. Bukvalno sve zna. Od 11, 12, 13. veka, period pod Turcima… Pričao je kako je upoznat sa celokupnom situacijom u našem sportu. Poštuje mnogo srpski fudbal i istakao je da mu nije jasno kako ne ostvarujemo bolje rezultate, ali se smejao – kao ne zna, a u stvari zna. Podigao mi je moral da izdržim još dva dana izolacije koliko mi je ostalo – prepričao nam je Čupković.

Konstantin je rođen 1984. godine i nastupao je za brojne evropske klubove poput Rome, Al Rajana, Peruđe, Tura, Olimpijakosa, a karijeru je započeo Mladom Radniku iz Požarevca. Godine 2011. je podigao trofej prvaka Evrope sa poljskim timom Skra Belhatov.

Autor: Nemanja Janošev

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE