Stanković: Potreban nam je gol za prolaz, na dan utakmice ću videti da li neko može ili ne

Rezultat iz prve utakmice daje nadu fudbalerima Crvene zvezde da mogu da prođu u osminu finala Lige Evrope.

Dejan Stanković je na konferenciji za medije najavio da neće biti kalkulacija, baš kao što ih nije bilo ni u prvom meču u Beogradu.

Neće biti lako, ali nismo kalkulisali ni pred utakmicu u Beogradu. Nebitna je formacija u kojoj smo igrali, već kako smo izgledali na terenu, a znamo kako je to delovalo, svesni smo toga. Takođe, jasno je da ne može da se odigra ispod tog nivoa, ako želimo da se nadamo protiv Milana. Dali smo dva gola kod kuće, a jedan nam sutra treba za prolaz. Ipak, moramo biti oprezni i ne smemo da im ostavimo prostor na drugoj strani terena, jer su u stanju da se za nekoliko sekundi pojave pred našim golom. Imaju dobru tranziciju, brzi su i jaki, videlo se to. Znamo koliko je Milan kvalitetan, ali borbu niko ne može da nam oduzme, kao ni nadu da imamo šansu za prolaz dalje. To ne govorim kao pesimista, već kao realista, rekao je trener Zvezde.

Zdravstveni bilten nije najpovoljniji.

Imamo 24 časa do utakmice i optimista sam što se tiče zdravstvenog biltena svih fudbalera koji su doputovali. Ne želim da rizikujem, videćemo sutra da li neko može ili ne, ali na svakoj poziciji imamo adekvatne “zamene” i momke koji su spremni da igraju. Po tom pitanju nemam dileme, jedino mi preostaje da vidim ko može i da li može da odigra. Da prosto donesem odluku da li je to rizik koji može da se prihvati.

Stankoviću je žao što igrači nisu imali priliku da osete atmoferu punih tribina u Beogradu, neće imati priliku da je osete ni na San Siru, ali je naglasio da moraju da budu hrabri i pametni.

Želimo da igramo hrabro, ali pametno. Ne želimo da se zalećemo slepo, niti da nam se bilo šta obije o glavu. Pokazali smo u utakmicama u Evropi da znamo da igramo na rezultat i da ako treba da se branimo, to ćemo učiniti, ali i da nam nije strano da sa velikim brojem igrača napadnemo rivala. Poenta je da sve to bude organizovano i da budemo svesni gde su naše prednosti. Milan je u povoljnijem položaju od nas, jer mi sutra moramo da pobedimo, a krećemo od 0:0, što je rezultat koji njima odgovara. Imaju gust raspored, bore se za nešto važno, ali i Liga Evropa je takmičenje kom su posvećeni.

Stanković nije propustio priliku da naglasi da je ovo veoma emotivan trenutak za njega s obzirom da je neke od najlepših trenutaka u karijeri doživeo upravo u dresu Intera i na San Siru.

Lepo se osećam što sam se vratio na stadion na kom sam igrao deset godina, u dresu Intera. Da mi je neko rekao tada da ću doći sa Crvenom zvezdom kao trener i odigrati ovako veliku utakmicu, ne bih mu verovao. Veoma emotivan trenutak za mene, zaključio je Stanković.

Utakmica je na programu u četvrtak od 21 sat.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLEDNJI POZIV: Preuzmi deo NAGRADNOG FONDA od čak 1.200.000 DINARA!

Pred vama je poslednja šansa da se pridružite i postanete deo promocije KEŠ MANIA u MERIDIANU. Pitate se zašto...

POVEZANE OBJAVE