ARKUS liga: Železničar dočekuje Vojvodinu u derbiju kola

Najbolji timovi Srbije nastavljaju borbu za titulu državnog prvaka. Ovog vikenda počinje i borba za opstanak u ,,elitnom društvu“

Rukometaši Železničara jedva su čekali da ponovo zaigraju u svom ,,Čairu“, a sada će u najvećoj niškoj sportskoj hali dočekati aktuelnog šampiona Vojvodinu. I jedni i drugi samouvereno su ušli u plej-of ARKUS lige i na startu zabeležili pobede. Novosađani su u ,,Slanoj bari“ bez po muke nadigrali Dinamo 25:18 (14:8), dok su Nišlije bile bolje u derbiju ,,južne pruge“ protiv Dubočice – 29:24 (15:13). Oba tabora sada sa nestrpljenjem čekaju rukometnu ,,poslasticu“ drugog kola – prvi susret Železničara i Vojvodine u tekućoj sezoni. Utakmica je na programu u petak od 17 časova, uz direktan prenos na RTS 2.

Do dva boda su prethodnog vikenda došli i Metaloplastika i Partizan. Njihov međusobni susret u drugom kolu plej-ofa, u kom će domaćini biti Šapčani, zakazan je za treći februar, od 20 časova. Ovaj meč igraće se nešto kasnije u odnosu na ostale zbog zgusnutog rasporeda ,,plastičara“, koji se paralelno takmiče i u SEHA ligi. Crno-beli su na startu plej-ofa bili ubedljivi protiv Rudara na Banjici 35:24 (16:10), dok se Metaloplastika pošteno namučila da bi došla do trijumfa protiv Radničkog u Kragujevcu – 30:31 (13:15).
Za subotu pred nama zakazane su dve utakmice doigravanja za prvaka Srbije. Dinamo i Radnički boriće se u Pančevu za prve bodove u plej-ofu (18:00), dok će isti cilj u Leskovcu imati rukometaši Dubočice i Rudara (19:00). Evo kako trenutno izgleda tabela: Partizan 2, Vojvodina 2, Železničar 2, Metaloplastika 2, Radnički 0, Dubočica 0, Dinamo 0, Rudar 0.

Ovog petka počinje i borba za opstanak u ARKUS ligi, iako je zvanično, zbog prenetih bodova iz prve faze takmičenja, pred nama sedmo kolo plej-auta. U petak će se u Šumicama sastati Crvena zvezda i Kikinda (19:00), dok je u subotu na programu duel Spartaka i Obilića u Subotici (18:00). U nedelju će od 17:30 Proleter dočekati Šamot, dok će od 20 časova Novi Pazar biti domaćin ekipi Crvenke.

Posle prvog dela takmičenja u najpovoljnijoj situaciji za opstanak u ,,elitnom društvu“ su Spartak i Crvena zvezda. Subotičani su preneli osam bodova, dok crveno-beli imaju jedan manje. Po šest bodova preneli su Novi Pazar, Kikinda, Proleter i Obilić, a prate ih Šamot sa pet i Crvenka sa četiri.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dan kada je KK Partizan postao šampion EVROPE (VIDEO)

Na današnji dan pre 32 godine KK Partizan postao je prvi i jedini srpski klub koji je bio šampion...

POVEZANE OBJAVE