Dalje idu dva Dinama, Leverkuzen i Lester ispali, Pirej slavi Koku [VIDEO]

Poznato je svih 16 ekipa koje će igrati u osmini finala Lige Evrope.


U drugom terminu bilo je mnogo više iznenađujućih rezultata, ali je malo falilo da se senzacija dogodi i u Milanu. Crvena zvezda nije izgubila od Milana u dva meča, ali će italijanski klub dalje zbog više golova u gostima. Iznenađenje se dogodilo u Lesteru gde je praška Slavija pobedila domaće ”Lisice” sa 2:0. U prvom meču golova nije bilo, a Čehe je u vođstvo doveo Lukaš Provod u 49. minutu, kada je sačekao centaršut na dugoj stativi i zakucao loptu u mrežu. Egzekuciju domaćina izvršio je Senegalac Abdulah Sima koji je sa distance savladao Šmajhela. Gosti su sa 2:0 pobedili i u Leverkuzenu, pa će švajcarski šampion Jang Bojs u osminu finala. Svoj treći gol protiv ”Farmaceuta” postigao je Francuz Sibačo, koji je iskoristio neverovatnu grešku golmana Lomba, koji je fatalnu grešku napravio i u Augzburgu za vikend. Pobedu ”mladih momaka” potvrdio je Fahsnaht u finišu meča. U oba susreta Jang Bojs je pobedio Leverkuzen i sasvim zasluženo ide dalje.


Gosti su pobedili i u Brižu. Dinamo iz Kijeva je pogotkom Bujalskog u 83. minutu uspeo da savlada belgijskog prvaka, mada je u prvom meču bilo 1:1 u Kijevu i Briž je bio favorit za prolaz. Uzbudljivo je bilo u Ajndhovenu, Izraelac Zahavi je postigao dva gola za PSV u prvom poluvremenu i pokazao da je mašina za golove. To je bio rezultat koji je odgovarao ”Filipsovcima”, s obzirom da su u Pireju poraženi sa 4:2. Sve do 88. minuta to je bio aktuelan rezultat, a onda je Egipćanin Koka odbijenu loptu sa dva metara poslao pod prečku i odveo Grke dalje.


Još jedan Dinamo ide dalje pored Kijevskog. Zagrepčani su dva puta slavili protiv Krasnodara, u Maksimiru je bio 1:0, a jedini strelac bio je Oršić u prvom poluvremenu. Golova nije bilo na ”Old Trafordu”, ali je Junajted sav posao protiv Sosijedada završio u prvom meču koji je dobio sa 4:0. Španci su promašili penal na početku meča, ali je i domaćinu poništen gol u drugom poluvremenu. Za Junajted je igrao i naš Nemanja Matić. Na kraju, Roma je pobedila Bragu i u Rimu, ovog puta sa 3:1. Goste je načeo Edin Džeko, kao i u Bragi, a golove su postigli još Perez i Majoral za domaćina.

Roma – Braga 3:1(1:0) prvi meč 2:0
Džeko 24′, Perez 75′, Majoral 90+1′ – Kristante 88′(ag)

Leverkuzen – Jang Bojs 0:2(0:0) prvi meč 3:4
Sibačo 48′, Fahsnat 86′

Klub Briž – Dinamo Kijev 0:1(0:0) prvi meč 1:1
Bujalski 83′

Dinamo Zagreb – Krasnodar 1:0(1:0) prvi meč 3:2
Oršić 31′

Lester – Slavija prag 0:2(0:0) prvi meč 0:0
Provod 49′, Sima 79′

Mančester Junajted – Real Sosijedad 0:0 prvi meč 4:0

PSV – Olimpijakos 2:1(2:0) prvi meč 2:4
Zahavi 23′,44′ – Koka 88′

Milan – Crvena zvezda 1:1(1:1) prvi meč 2:2

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE