Tadić asistent, Obamejang odveo Arsenal dalje, šok za Hofenhajm [VIDEO]

Ekipi Totenhema u osmini finala pridružili su se Ajaks, Arsenal, Molde, Granada, Rendžers, Šahtjor i Viljareal.


Najveće iznenađenje dogodilo se u Nemačkoj gde Hofenhajm nije uspeo da bar odigra nerešeno sa Moldeom, pošto je iz Norveške doneo 3:3. Mogli su Nemci sve da reše još u Moldeu, imali su vođstvo od 3:1 i neiskorišćen penal, ali su uporni Skandinavci izjednačili. Tada je, kao i sada, koban za Hofenhajm bio Eirik Uland-Andersen, dvostruki strelac večeras. Eliminsan je i Napoli, i pored pobede nad Granadom od 2:1. Prednost Španaca od 2:0 iz prvog meča pokazala se kao nedostižna za tim Đenara Gatuza koji će teško ”preživeti” na klupi Napolitanaca i ovaj neuspeh. Dobro je počelo za domaćina na stadionu ”Dijego Maradona”, Zjelinski je postigao gol u 3. minutu, ali je dvadesetak minuta kasnije poravnao Montoro preciznim udarcem glavom. Gol Fabijen Ruiza doneo je novu nadu italijanskom klubu, ali oni više nisu uspeli da zatresu mrežu gostiju.


Dramatično je bilo u Pireju, na stadionu ”Karaiskaki”, gde je Arsenal dočekao Benfiku posle 1:1 u prvom meču. Zahvaljujući golu Gabonca Obamejanga u 87. minutu ”Tobdžije” su slavile sa 3:2 i nastavljaju takmičenje u pokušaju da njegovim osvajanjem izbore plasman u Ligu šampiona. Inače Gabonac je postigao i prvi gol za Arsenal, ali su Portugalci golovima Gonsalveša iz slobodnog udarca i Rafa Silve preokrenuli. Tirni je izjednačio na 2:2, a onda Obamejang glavom postigao gol vredan prolaska. Još jedna goleada viđena je u okršaju Rendžersa i Antverpa, posle 4:3 za Škote u Belgiji, sada je bilo 5:2.


Salcburg je poveo protiv Viljareala u Španiji, posle velike greške defanzivaca domaćih, ali je ”Žuta podmornica” golovima Morena u 40. minutu i 89. iz penala, stigla do druge pobede nad Austrijancima. Dve pobede upisao je i Šahtjor protiv Makabija iz Tel Aviva, ovog puta za trijumf se pobrinuo Moraeš golom sa bele tačke. Ajaks je istim rezultatom 2:1 pobedio Lil i u revanšu na svojoj ”Johan Krojf areni”. Nakon centaršuta Dušana Tadića Klasen je glavom doveo ”Kopljanike ” u vođstvo, izjednačio je iz penala Jaziči, ali je Neres u 88. minutu postiavio konačan rezultat. I ovu akciju je započeo srpski reprezentativac.

Ajaks – Lil 2:1(1:0) prvi meč 2:1
Klasen 15′, Neres 88′ – Jaziči 78′(p)

Arsenal – Benfika 3:2(1:1) prvi meč 1:1
Obamejang 21′,87′, Tirni 67′ – Gonsalveš 43′, Rafa Silva 61′

Hofenhajm – Molde 0:2(0:1) prvi meč 3:3
Uland-Andersen 20′,90+5′

Napoli – Granada 2:1(1:1) prvi meč 0:2
Zjelinski 3′, Fabijan Ruiz 59′ – Montoro 25′

Rendžers – Antverp 5:2(1:1) prvi meč 4:3
Morelos 9′, Paterson 46′, Kent 55′, Barišić 79′(p), Iten 90+2′ – Refaelov 32′, Ze Lamkel 57′

Šahtjor – Makabi T.A. 1:0(0:0) prvi meč 2:0
Moraeš 67′

Viljareal – Salcburg 2:1(1:1) prvi meč 2:0
Moreno 40′,89′(p) – Beriša 17′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bio je velika zvezda Milana i PSŽ-a! Sada ima 36 godina i nema klub

Žeremi Menez (36) svojevremeno je bio zvezda Monaka, Rome, PSŽ-a i Milana, a sada je dočekao kolaps igračke karijere. Zadnjih...

POVEZANE OBJAVE