Novi Zeland ne dolazi na megdan Srbiji, FIBA traži drugu reprezentaciju

Košarkaška reprezentacija Novog Zelanda odustala je od kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu, saopštio je tamošnji Savez.

Kao razlog za ovu odluku, Košarkaški savez Novog Zelanda naveo je koronavirus, te da igrače izlažu dodatnom riziku i naporu usled gustog rasporeda.

Nakon što su se konsultovali sa seniorskim timom, kao i Asosijacijom igrača, Savez je odlučio da prioritet da takmičenjima koja imaju dugoročni značaj i pod moranjem su, poput Azijskog kupa, što im donosi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a ujedno i nove Olimpijske igre.

Takođe se navodi da je bilo neophodno doneti ovakvu odluku zbog troškova testiranja, izolacije, putovanja, što je sve udvostručeno u vreme pandemije.

Osim toga, ni njihova 3×3 reprezentacija neće učestvovati na kvalifikacionom turniru u Austiriji.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) pronaći će zamenu za Novi Zeland sa prostora Azije koja će doputovati u Beograd.

Dopuna: U međuvremenu je potvrđeno da će to biti Filipini

Selekcija popularnih Tol bleksa u Beogradu je trebalo da bude u grupi ,,A” sa Srbijom i Dominikanskom Republikom, dok su u grupu ,,B” smeštene selekcije Portorika, Senegala i Italije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAĆE UPAMĆENO: Zvezda Lejkersa u neočekivanom izdanju tokom utakmice (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobedili su LA Lejkerse sa 112:105 na gostujućem terenu u NBA plej-ofu. Poveli sa 3:0 i već u...

POVEZANE OBJAVE