Ubedljiv poraz Zvezde u Španiji, bez rešenja za Jusufu Fala

Baskonija – Crvena zvezda 87:67 (21:16, 27:11, 18:21, 21:19)

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su šesti uzastopni, a ukupno 19. poraz u Evroligi ove sezone. Beogradski klub nije imao rešenja za Jusufu Fala, koji je odigrao svoj najbolji meč ove sezone.

Već od samog starta bilo je jasno da će Crvena zvezda imati puno problema pod košem, pogotovo nakon dve brze lične greške Ognjena Kuzmića. To je obilato koristio Jusufa Fal, koji je već u prvoj četvrtini postigao 8 poena, što je njegov ovosezonski evroligaški prosek. Domaćin je nakon pet minuta stekao dvocifrenu prednost (14:3), ali se na drugoj strani razigrao Džordan Lojd i takođe četvrtinu završio sa 8 postignutih poena, a Zvezda je uspela da prepolovi prednost na 21:16 posle prvih 10 minuta.

Crveno-beli su odigrali veoma lošu drugu četvrtinu, Baskonija je u periodu od 14. do 17. minuta napravila seriju od 13:0 i povela sa 42:20, a nešto kasnije bilo je i maksimalnih +24 (46:22). Lojd je pogodio dva penala, a potom i trojku, da bi prvo poluvreme bilo završeno košem Vildoze 3 sekunde pre kraja za 48:27 nakon 20 minuta košarke.

Nastavak je počeo sa dve uzastopne trojke Davidovca za nepun minut, ali je domaćin uzvratio trojkama Gidraitisa i Vildoze. Igrači Duška Ivanovića ponovo su relativno lako došli do maksimalnih +24 iz prvog poluvremena, međutim crveno-beli su sa 8 uzastopnih poena stigli do 63:48 u poslednjem minutu trećeg perioda. Treća četvrtina završena je košem Henrija uz dodatno slobodno bacanje, odnosno promašajem Voldena u poslednjoj sekundi.

Uspeli su igrači Dejana Radonjića da u poslednjoj četvrtini priđu na 13 poena zaostatka, ali tu granicu nisu uspeli da pređu, a Baskonija je na kraju uspela da se revanšira za ubedljiv poraz u Beogradu na početku sezone.

Fal je ubacio 20 poena, po 14 su postigli Vildoza i Gidraitis, dok je Polonara meč završio sa 12 poena. Kod Zvezde najefikasniji je bio Lojd sa 14 poena, a do dvocifrenog broja poena stigao je još samo Volden koji je ubacio 10.

Baskonija je ovom pobedom došla do polovičnog skora, 13-13, dok Zvezda ima 7 pobeda i 19 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUKOČ O OBRADOVIĆU: Najbolji ikad u zadnjih 20 godina, uspeo bi u NBA

Košarkaši Partizana poraženi su juče od Olimpijakosa u Evroligi. Ponovo su u jednom delu meča doživeli pad, i ispustili +14...

POVEZANE OBJAVE