”Valjak” na turbo pogon kroz ravnicu, Partizanova 12. uzastopna pobeda u prvenstvu (VIDEO)

Inđija – Partizan 0:6 (0:3) Natho 7′(p), L. Marković 41′, Jojić 45+3′, Asano 51′, Jović 79′, Vujačić 90′
   

Partizan je i šesti put, u isto toliko odmeravanja snaga, pobedio ekipu Inđije i vezao 12. uzastopnu pobedu u prvenstvu, čime je i trener Stanojević dodatno popravio sopstveni rekord. Crno-beli su ovaj sremski grad stigli bez Saše Zdjelara i Slobodana Uroševića, koji se oporavljaju od virusa, ali sa Sejdubom Sumom, koji će morati još da pričeka na eventualni transfer u drugi klub. Domaćin se grčevito bori za opstanak, ali će bodove spasa morati da potraži u duelima sa sebi ravnim ekipama, pošto je Partizan, u ovom trenutku, prejak za njih. 

Inđija: Jovičić, Aleksić, Čalov, Kamu, Protić, Đorđević(od 58′ Pantelić), Škorić, Riznić(od 46′ Đurić), Nešković(od 64′ Jovanović), Bastajić(od 85′ Jobe), Dimitrov(od 64′ Ilić)
Partizan: Stojković, Miljković, Obradović, S. Marković, Vujačić, Šćekić, Natho(od 53′ Suma), Jojić(od 65′ L. Pavlović), Asano(od 65′ Baebek), L. Marković(od 53′ Jović), Štulić(od 53′ Holender)

 Svašta se izdogađalo u prvih 45 minuta, ali da krenemo redom. Na isteku drugog minuta mladi Štulić, koji je dobio šansu kao starter, izborio se za odličnu priliku, bio je sam ispred Jovičića, ali je šutirao dosta slabo i neprecizno. Samo dva minuta kasnije i Inđija pokazuje napadačke aspiracije, Nešković je, posle dobrog prodora, pokušao da pogodio gol Partizana, međutim nije bio do kraja uspešan u toj nameri.   Lazar Marović je lepo uposlio Obradovića, koji se ubacivao iz drugog plana, a levog beka gostiju saleo je Aleksić, pa za sudiju Novaka Simovića nije bilo dileme, jedanaesterac za Partizan. Legenda kaže da je golman jednom pročitao u koju će stranu da šutira Natho sa bele tačke, ali nisu ni sve legende istinite. Jovičić u jednu, lopta u drugu stranu i Partizan je od 7. minuta poveo sa 1:0. Bio je to 14. realizovani penal Izraelca u dresu Partizana, iz isto toliko pokušaja.   

Rano vođstvo crno-belih nateralo je Inđiju da zaigra znatno otvorenije, pa je to otvaralo mnogo prostora na drugoj strani za brzonoge Markovića i Asana. Upravo je Japanac imao narednu šansu, a posle pada Štulića u kaznenom prostoru Inđije gosti su tražili još jedan penal, ali se Simović ovog puta nije oglasio. U 25. minutu izveden je korner za Beograđane, Vujačić je odlično skočio, ali nije imao sreće da se upiše u strelce drugi meč uzastopno. Nije ni Jojić bio preterano uspešan iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara posle poal sata igre.   

Inđija je zapretila u 36. minutu, usledio je udarac, čini se Dimitrova, ali samo u spoljni deo mreže. Pet minuta kasnije velika greška Kamua na sredini terena, Asano iz prve pronalazi Lazara Markovića, a ovaj šutira u bliži ugao Jovičićevog gola, što bivši čuvar mreže Partizana nije očekivao, pa je ”Valjak” poveo sa 2:0. Nije to bilo sve u prvom poluvremenu, Jovičić je napravio ogromnu grešku u trećem minutu sudijske nadoknade, njegov pas je presekao Asano, uposlio Jojića, a povratnik u srpski fudbal zatresao mrežu Inđije po treći put. pobednik je bio poznat već posle prvog dela igre.   

Nije se dugo čekalo na novi gol u nastavku meča. Dupli pas Natha i Aasana, japanski reprezenztativac lako pretvara u četvrti gol Partizana u 51. minutu, a svoj 13. u prvenstvu. Nešto kasnije i Lazar Marković je mogao do svog drugog gola danas, ali nije bio konkretan u završnici. To je bilo i sve od nekadašnjeg reprezentativca pošto je Stanojević izvršio trostruku izmenu, izašli su Marković, Natho i Štulić, a priliku su dobili Holender, Jović i, posle dužeg vremena, Sejduba Suma.   

Upravo su rezervisti Partizana propustili sjajnu priliku za novi gol. Prvo je udarac Jovića odlično odbranio Jovičić, a odbijenu loptu je Holender poslao visoko preko gola. U narednih petnaestak minuta tek po neki nagoveštaj uzbuđenja, kao što je to bio pokušaj Baebeka u 78. minutu. To kao da je bila najava novog gola gostiju, mladi Jović se izborio za pouziciju i lepo, unutrašnjim delom stopala desne noge, plasirao loptu u suprotni ugao gola koji je čuvao Jovičić. Bio je to peti gol za Partizan, a drugi Nemanje Jovića ovog proleća.

Mogla je Inđija do počasnog gola u 85. minutu, Bastajić je dobro ciljao, ali se Stojković ispružio i izbacio loptu u korner. Korner je bio epilog i šanse Partizana na isteku 90. minuta, Baebekov udarac je Jovičić odbranio. Izveden je korner, opet je Baebek tukao, lopta pogađa stativu, ali je priseban Vujačić koji je šalje u mrežu za konačnih 6:0.   

Naredno kolo na programu je već od utorka, kada će Partizan u derbiju dočekati novosadsku Vojvodinu, dok će Inđija, dan kasnije, gostovati u Ivanjici kod Javora.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pokuševski se “pohvalio” svojim urnebesnim izvođenjem auta na kraju NBA sezone, pa otkrio da li će igrati za reprezentaciju (VIDEO)

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski na velika vrata je ušao u NBA ligu kao visokopozicionirani pik na Draftu, kada ga...

POVEZANE OBJAVE