Partizan “odložio” poraz: Crno-beli stigli 12 poena minusa pa iskazali sve slabosti u produžetku

Zadar – Partizan 96:94 (19:17, 22:20, 20:18, 22:28, 13:11)

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u ABA ligi. Bili je Partizan blizu poraza i u regularnom delu, gubio je 12 poena razlike u trećoj četvrtini, ali je izborio produžetak u kojem je ponovo iskazao sve svoje slabosti.

Ne može se reći da je ovakav ishod neočekivan, pošto su se crno-beli suprotstavili Zadru bez četvorice igrača – Novice Veličkovića, Markusa Pejdža, Erika Mike i Vila Mozlija. Partizan je imao minimalnu prednost u prvoj polovini prve četvrtine, ali je Zadar potom preuzeo vođstvo i prvu četvrtinu završio vođstvom 19:17.

Zadrani su imali prednost i nakon prvih 20 minuta, bilo je 41:37, a ona nije bila veća zbog odličnog šuta za tri poena igrača Partizana. Crno-beli su pogodili 8 trojki u prvom poluvremenu, a posebno je prednjačio Perkins sa četiri pogođene trojke iz isto toliko pokušaja.

U nastavku igrači Veljka Mršića lako su stigli do 12 poena prednosti (59:47) četiri minuta pre kraja trećeg perioda, ali je Partizan na volšeban način uspeo da se vrati. Nekoliko skokova u napadu Nikole Radovanovića i poenterski učinak Rašona Tomasa doveli su do izjednačenja, 75:75 u 36. minutu. Imali su gosti dva napada i da povedu, završili su ih brzopletim šutevima za 3 poena, a na drugoj strani stigla je brutalna kazna, Mavra i Karter su pogodili dve trojke u poslednjim sekundama napada.

Odmah je odgovorio Jaramaz trojkom, potom su usledili i brzi poeni Trifunovića, a nakon početničke greške Perkinsa Palokaj nije propustio priliku da poentira za vođstvo od 83:80. Partizan je imao poslednji napad, Trifunović je promašio trojku, ali je Perkins nakon ofanzivnog skoka asistirao Jaramazu koji je izjednačio 1.3 sekunde pre kraja. U preostalom vremenu Zadrani nisu uspeli da upute šut ka košu.

Uspeli su crno-beli da povedu u produžetku, prvi put u drugom poluvremenu, ali su potom ušli u seriju grešaka. Čak i u takvoj situaciji uspeli su da izjednače trojkom Trifunovića, ali je nova serija promašaja i grešaka potpisala sudbinu Partizana u ovom meču. Zadar je u poslednjem minutu imao 6 poena prednosti, Radovanović je trojkom 8 sekundi pre kraja vratio malu nadu svom timu, koju je povećao Vuković sa dva promašena penala.

Dangubić je fauliran 1.2 sekunde pre kraja, pogodio je prvo slobodno bacanje i uspeo da dođe do lopte nakon promašenog drugog, ali nije uspeo na vreme da izbaci loptu, preciznije Vuković ga je izblokirao.
Mavra je predvodio Zadar sa 20 poena, Karter je ubacio 17, a Jordano 12 poena. Kod Partizana najbolji je bio Tomas sa 24 poena i 9 skokova, Jaramaz je dodao 19, a Perkins i Trifunović po 18 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević pred Večiti derbi: Nemamo posebno opterećenje, ovde imamo tri različita takmičenja

Sutra od 18 časova će se na stadionu "Rajko Mitić" po treću put ove sezone sastati Crvena zvezda i...

POVEZANE OBJAVE