Štoperi Sitija uveličali Gvardiolin jubilej, lider vezao 20. pobedu [VIDEO]

Mančester Siti – Vest Hem 2:1 (1:1)
Dijaš 30, Stouns 68′ – Antonio 43′

Fudbaleri Mančester Sitija zabeležili su 20. uzastopnu pobedu, a 14. u Premijer ligi, pošto su na svom “Etihadu” u prvoj utakmici 26. kola pobedili Vest Hem sa 2:1.

Po situaciji na tabeli ovo je bio derbi kola, pošto je lider ugostio četvrtoplasirani tim šampionata, i pokazalo se da je stvarno bilo tako. “Čekićari” su se predstavili kao čvrst orah i Gvardiolin tim je imao više problema s njima nego protiv većine rivala u ovom nestvarnom nizu pobeda.

Pola sata trebalo je domaćinu da načne mrežu Vest Hema. Učinilo je to letošnje pojačanje iz Benfike, Ruben Dijaš, svojim prvim golom u dresu “građana”. Centrirao je Kevin De Brujne, a štoper Sitija bio je zaboravljen na drugoj stativi, pa mu nije bilo teško da matira Rendolfa. Imao je i gost svojih prilika, a izjednačio je Majkl Antonio u 43. minutu. Posle akcije po desnoj strani pokušao je da šutira Lingard, učinio je to traljavo, ali je tako loptu prosledio do Antonija koji je sa dva metra samo gurnuo u mrežu.

Domaća ekipa je imala mnogo više loptu u posedu u nastavku meča, ali je teško dolazila u situaciju da ugrozi gol “čekićara”. Šansa se ukazala u 68. minutu, Rijad Mahrez je pronašao Stounsa u srcu kaznenog prostora Vest Hema, a ovaj, u stilu centrafora, postigao pogodak za novo vođstvo, ispostaviće se, i pobedu svog tima. Mogao je Vest Hem da poravna u sudijskoj nadoknadi, Diop je zahvatio loptu glavom, ali Souček nije stigao da je pošalje u gol.

Ovo je ujedno bila 200. pobeda Pepa Gvardiole na klupi Mančester Sitija, čime trijumf nad Vest Hemom dobija na važnosti za katalonskog stručnjaka. Posle 14. uzastopne pobede u prvenstvu Siti je povećao prednost u odnosu na rivale, koji tek treba da odigraju svoje mečeve 26. kola, dok je Vest Hem ostao 4. ali bi mogao da ga prestigne Čelsi, ukoliko slavi u derbiju sa Mančester Junajtedom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJAJU ODBRANU TITULE: Polufinale protiv Budućnosti, Partizan počinje prodaju karata

Košarkaši Partizana naredne nedelje počinju polufinalnu seriju ABA lige protiv Budućnosti. Crno-beli će biti domaćini Podgoričanima u prvom meču 30....

POVEZANE OBJAVE