ATP tenis: Titule za Gofana i Popirina, kreće Roterdam

Dva od tri ATP turnira ove sedmice dobila su epilog.   

U francuskom Monpeljeu u finalu su se sastali David Gofan i Roberto Bautista-Agut, prvi i drugi nosilac. Slavio je Belgijanac, posle preokreta, sa 5:7, 6:4, 6:2, a igralo se nešto više od dva sata. Gofanu je priplao 250 ATP poena i nešto više od 21 hiljade dolara, a Belgijanac je napredovao jedno mesto i od sutra će biti 14. teniser sveta. Španac ostaje na 13. mestu, a od Gofana sada ima samo 10 bodova više.   

Igralo se i u Singapuru, takođe se radilo o turniru iz Serije 250, a titula je pripala Alekseju Popirinu. Australijanac je u finalu bio bolji od Aleksandera Bublika iz Kazahstana. Bublik je dobio prvi set, ali su naredna dva pripala Popirinu, kome je ovo prva seniorska ATP titula. Na kraju je bilo 2:1 za momka sa ruskim korenima, po setovima 4:6, 6:0, 6:2, a vreme provedeno na terenu bilo je sat i 25 minuta.

Popirin je napravio skok od 32 pozicije i zaustaviće se na 82. mestu, dok će Bublik biti 43. od ponedeljka. 

Ostaje da saznamo ishod turnira u argetinskoj Kordobi, gde će se u finalu sastati Alberto Ramos iz Španije i domaći teniser Huan Manuel Ćerundolo, koji je eliminisao našeg Miomira Kecmanovića još u osmini finala.   

Od ponedeljka startuje vrlo jak turnir u Roterdamu, iz Serije 500. I pored odustajana Rafaela Nadala spisak učesnika je impresivan. Status prvog nosioca ima finalista Australijen opena i trenutno treći teniser sveta, Rus Danil Medvedev, a ostali kosturaši su Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Roberto Bautista-Agut, David Gofan, Feliks Ože-Alijasim i Sten Vavrinka.

Od srpskih tenisera u glavnom žrebu je Dušan Lajović, ali on nije imao sreće sa kuglicama, pa će već na startu odmeriti snage sa prvim nosiocem Danilom Medvedevim. Rus bi eventualnom titulom na turniru u holandskoj luci od narednog ponedeljka bio drugi teniser sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U PROBLEMU: Srpski reprezentativac pao na doping testu!

Srpski sport zatekla je informacija u vezi sa plivačem Urošem Nikolićem. Prema saznanjima portala Sportklub, utvrđeno je da je tokom...

POVEZANE OBJAVE