Opet “nula” Čelsija i Junajteda, Bejl probudio “pevce”, Arsenal nadmudrio “lisice” [VIDEO]

Ostao je još duel Šefild Junajteda i Liverpula na “Bramal Lejnu”, pa je gotov nedeljni program u Premijer ligi.

Trebalo je da prođe 99 godina da Čelsi i Mančester Junajted odigraju dve uzastopne utakmice bez golova. Meč na “Stamord Bridžu” nije doneo pogotke, ali se mora priznati da je bio sadržajniji od jesenjeg. Istina, u prvom poluvremenu vredna pažnje bila je samo odluka sudije Stjuarta Etvela da ne dosudi penal za goste, mada se čini da je Hadson-Odoji zakačio loptu rukom.

U nastavku je sevalo na obe strane, prvu šansu, možda i najbolju na meču, propustio je Marokanac Zijeh u 49. minutu, ali se mora istaći sjajna odbrana Davida de Hee. Usledio je dobar udarac Grinvuda na suprotnoj strani, a odmah zatim i Mektominija, koji je odbranio Mendi. I sledeću priliku imao je Junajted, ovog puta je Fred mogao da donese prednost svom timu, ali je za malo bio neprecizan. U finišu su napadale obe ekipe želeći trijumf, ali su mreže ostale mirne. Junajted je zadržao drugu poziciju na tabeli sa 50 bodova, Čelsi je ostao peti sada sa 44 boda. Obe ekipe produžile su i niz nepobedivosti, Čelsi na deset utakmica u svim takmičenjima, a Junajted nije izgubio na prethodnih devet.

Februar je bio užasan mesec za Totenhem. U prethodnih mesec dana “pevci” su izgubili pet utakmica u Premijer ligi od šest odigranih. Čini se da je meč protiv Barnlija najava proleća za Murinjov tim, samo da ne bude kasno. Protiv Barnlija je sve krenulo kako treba već u 2. minutu. Son je ubacio loptu u kazneni prostor po zemlji, gostujući defanzivci su očekivali ofsajd, ali je Geret Bejl bio spreman i skrenuo ju je u mrežu. Nije se igralo još mnogo a u strelece se upisao i Hari Kejn, bilo je to u 15. minutu. Do poluvremena još jedna lopta u mreži “klaretsa”, strelac je bio Lukas Moura posle pola sata igre. Konačan rezultat postavio je raspoloženi Bejl u 55. minutu, posle brze kontre i preciznog udarca levom nogom u suprotni ugao Poupovog gola. Plasman u Ligu šampiona je još daleko za Totenhem, ali to više nije nemoguća misija.

Lester je doživeo dva teška udarca u samo četiri dana, oba na svom “King Paueru”. Prvo ih je iz Lige Evrope izbacila praška Slavija, i to pobedom u Lesteru, a danas je sva tri boda odneo i Arsenal. Za “lisice” je bolje da stalno igraju van svog stadiona pošto im je ovo već šesti poraz u prvenstvu na “King Paueru”, dok su na strani izgubili samo jednom. A počelo je odlično za domaće. Tilemans je u 6. minutu uzeo loptu, sa njom pretrčao pola terena, a onda u stilu vrhunskog golgetera smestio je iza leđa Lenoa. Neobjašnjivo, posle toga je tim Brendona Rodžersa stao. Izjednačio je David Luiz, koga je u glavu pogodio Vilijan u 39. minutu. Finiš poluvremena je bio još jednom koban za domaćina, posle pokušaja Pepea lopta je u ruku pogodila Ndidija, pa je Lakazet u poslednjim trenucima prvog dela pogodio sa bele tačke za potpuni preokret. Pobedu “tobdžija” overio je Pepe u 52. minutu, posle lepe akcije kompletne navale. Lester je ostao na trećem mestu sa 49 bodova, ali je propustio veliku šansu da se učvrsti u zoni plasmana u Ligu šampiona. Arsenal je sa ova tri boda došao do 37 osvojenih i još uvek ima teoretske šanse da se bori za četvrto meto.

Važan meč u pokušaju da izbegne najgore imao je Fulam protiv Kristal Palasa. “Kolibari” su nastavili niz bez poraza, sada su bez neuspeha na poslednjih pet utakmica, ali sigurno da gosti ne mogu biti zadovoljni podelom plena u gradskom derbiju. Da su pobedli, a u drugom poluvremenu su imali sjajne šanse, došli bi samo na bod razlike u odnosu na Njukasl, prvi tim iznad crte, ovako ostali su na tri koraka zaostatka za “svrakama”. Palas je u sigurnoj zoni na 13. mestu, i sačuvao je deset bodova prednoti u odnosu na Fulam. U domaćoj ekipa igrao je Luka Milivojević, dok se u tim Fulama, posle preležanog virusa, vratio Aleksandar Mitrović koji je u igru ušao u 73. minutu.

Čelsi – Mančester Junajted 0:0

Totenhem – Barnli 4:0(3:0)
Bejl 2′,55′, Kejn 15′, Lukas 31′

Kristal Palas – Fulam 0:0

Lester – Arsenal 1:3(1:2)
Tilemans 6′ – D. Luiz 39′, Lakazet 45+2′(p), Pepe 52′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki povratak: Janakopulos iznenadio (VIDEO)

Predsednik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos prisustvuje utakmici tog tima i Makabija u "OAKA" areni u okviru drugog meča plej-of...

POVEZANE OBJAVE