Rutinska pobeda Zvezde, pogodio i Katai!

Crvena zvezda – Proleter 4:0 (2:0)
Leandro 22’ag, Nikolić 32′, Ben 55′, Katai 90′

Crvena zvezda se dočekala na noge nakon eliminacije od Milana i u poslednjoj utakmici 24. kola Linglong Superlige savladala Proleter. Crveno-beli su u prvom poluvremenu stvorili veliki broj prilika i postigli dva gola, što im je bilo dovoljno da rutinski privedu meč kraju i ponovo vrate 6 bodova prednosti u odnosu na Partizan uz meč manje od večitog rivala.

Zvezda je mogla da povede već posle 30 sekundi, Ivanić je sjajno gurnuo loptu u prostor za Pavkova koji je šutirao iz ne baš lake pozicije, ali je lopta proletela pored stative. Na isteku 10. minuta Ivanić je šutirao sa 16 metara, ali je lopta okrznula prečku sa gornje strane i završila u gol autu.

Dobru priliku imao je Pavkov i u 14. minutu, ponovo je Ivanić bio u glavnoj ulozi, uputio je loptu na peterac sa leve strane, visoki napadač je prvi stigao do nje, ali nije pogodio okvir gola. Ređale su se situacije pred golom gostiju, Ben je izveo slobodan udarac u 16. minutu, ali je pogodio stativu, a odbrana Proletera potom otklonila opasnost. Het-trik propuštenih prilika Pavkov je kompletirao u 20. minutu, odbrana Proletera napravila je veliki kiks, Pavkov je izašao potpuno sam ispred golmana gostiju, ali je šutirao pored stative.

Sve što nije pošlo za rukom igračima crveno-belih nadoknadio je defanzivac Proletera Leandro koji je u 22. minutu poslao loptu u svoju mrežu. Situaciji je prethodilo nekoliko komičnih reakcija odbrane Proletera, lopta je stigla do Rodića koji je pokušao da pronađe Pavkova, ali pre nego što je lopta stigla do njega pokušao je da interveniše Leandro i postigao autogol.

Zvezda je duplirala prednost u 32. minutu, lopta je kružila oko šesnaesterca gostiju, na kraju je došla do Gajića koji je pronašao potpuno samog Nikolića. Imao je Nikolić vremena da se namesti i da rutinski savlada Župića. Dva minuta kasnije Proleter je mogao da smanji vođstvo, Živojinović je oklevao, a Gajić to iskoristio da izblokira njegov šut i izbaci loptu u korner. U finišu prvog dela Župić je pokušaj Rodića skrenuo u korner, a potom sjajno intervenisao kod udarca Nikolića.

Još jedna komična situacija viđena je pred golom Proletera u 55. minutu. Leandro je pokušao da izbaci loptu, pogodio je Pejića u glavu, ali je na drugoj stativi bio spreman Ben koji je odbitak sproveo u mrežu.

Tempo je u nastavku meča značajno opao, Zvezda je kontrolisala sva dešavanja na terenu i bez problema privela meč kraju, a Proleter nije imao ni previše ambicija, a pre svega kvaliteta da ozbiljnije ugrozi gol Milana Borjana.

Kada su svi već očekivali kraj, crveno-beli su izveli još jedan napad, Gajić je centrirao sa desne strane, a loptu glavom zahvatio Katai koji je igrao od početka drugog poluvremena. Golman Župić je zakačio loptu vrhovima prstiju, ali se ona od prečke odbila u mrežu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZANIMLJIV RAZLOG: Posle eliminacije u PO, košarkaš Milvokija odbio intervju (VIDEO)

Košarkaši Milvokija zaustavljeni su u prvoj rundi plej-ofa NBA lige. Šampioni iz 2021. godine poraženi su sa 4:2 od Indijane. Jedan...

POVEZANE OBJAVE