Tomori položio protiv Zvezde, Romanjoli ispašta

Trener Milana Stefano Pioli zadovoljan je izadanjima novopridošlog defanzivca Fikaja Tomorija, što bi moglo da utiče na kapitena Alesija Romanjolija.

Osam primljenih golova na poslednje četiri utakmice upalili su alarm u Milanu koji želi Skudeto po prvi put posle 10 godina. Sa odbranom kakvu demonstriraju u poslednjih mesec dana, to je teško izvodljivo. Zato je trener ,,rosonera” Stefano Pioli rešio za radikalne promene u poslednjoj liniji svog tima. Kapiten Alesio Romanjoli trebalo bi da se preseli na klupu na utakmici sa Romom, a umesto njega štoperski tandem sa Simonom Kjerom činiće Fikajo Tomori.

Mladi defanzivac je zimus stigao iz Čelsija da pojača konkurenciju i priliku za dokazivanje dobio je protiv Crvene zvezde u Ligi Evrope. Iako je Milanova odbrana kapitulirala tri puta na dve utakmice sa beogradskim timom, Tomori je imao zapaženu ulogu u defanzivi i svoj posao obavio solidno, uprkos ta tri primljena gola. Zbog toga Pioli želi da isproba i kombinaciju Kjer – Tomori u derbiju protiv Rome, te igrač Čelsija na pozajmici u Milanu biće bačen u ,,vatru”.

Igrao je Tomori tri meča u Seriji A, od čega dva kao starter i oba puta kada je počinjao, Milan je pobeđivao Bolonju i Krotone sa jednim primljenim golom na tim susretima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED PLASMANOM NA F4: Više od 1500 navijača Makabija stiže u Pionir?

Košarkaši Makabija i Panatinaikosa večeras igraju četvrtu utakmicu plej-ofa Evrolige. Izraelski tim je bliži plasmanu na završni turnir pošto vode...

POVEZANE OBJAVE