Interesantna priča: Đere može na megdan teniseru koji nikada nije poražen

Srpski teniser Laslo Đere mogao bi da se sastane u drugom kolu turnira u Buenos Ajresu sa domaćim igračem Huanom-Manuelom Ćerundolom.

Đere je u ponedeljak bio bolji od Italijana Marka Čekinata posle preokreta, pa tako čeka duel sa pobednikom meča Ćerundolo – Delbonis.

Naravno, Delbonis je iskusniji, stoga je prednost na njegovoj strani, ali kuriozitet se vezuje za mladog 19 godina starog Argentinca. Naime, u svojoj prvoj pojavi na ATP turu, Ćerundolo je putem kvalifikacija izborio učešće na turnir u Kordobi, da bi potom i osvojio titulu pobedivši Ramos-Vinjolasa sa 2:1.

Tako je dojučerašnji 335. teniser sveta bio bolji od 46. igrača planete, te se tim trijumfom probio na 181. mesto. Ono što je još interesantno jeste da upravo osvajanjem trofeja u Kordobi, Ćerundolo ima skor od 5:0 na ATP turu, te trenutno poseduje najbolji procenat pobeda od svih igrača. Naravno, neumesno ga je porediti sa najvećom trojkom u istoriji tenisa, ali redakcija ,,Tennis TV” je odlučila da se našali i predstavi svetu novu tenisku nadu.

Sa 100 odsto pobeda, Ćerundolo je trenutno najbolji igrač na Turu, a ako njegov postotak ne uspe da prekine Delbonis, možda će uspeti Đere.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE