Lalatović bez dlake na jeziku: Neko namerno ruši atmosferu, otići ću da im olakšam

Posle vesti da je Vojvodina pokrenula disciplinski postupak protiv Nenada Lalatovića, svi su željno iščekivali konferenciju za medije trenera Novosađana pred derbi meč sa Partizanom.

Kao što se i očekivalo, on je bez dlake na jeziku govorio o tome da bi mogao biti kažnjen od strane kluba.

Na osnovu čega da me kazne? Ne znam šta sam uradio da budem kažnjen. I mene je zbunilo, bio sam u šoku kad su mi novinari rekli, jer mi niko ništa nije nagovestio. To se očigledno odlučilo iza zatvorenih vrata. Ugovor mi ističe za dva meseca, ako se plaše da se ugovor sa mnom produži – ne mora ako to ne žele. Ja ostajem samo ako svi to budu želeli. Ako me deo uprave ne bude želeo nema problema. Ne moraju ovako da se brukaju. Da pred ovako bitnu utakmicu remete igrače. Da sad oni razmišljaju o meni. Jer moji igrači su vezani za mene, kao i ja za njih. Svi dolaze u kancelariju kod mene pitaju: Šefe, šta se dešava. Šta ste pogrešili?, počeo je Lalatović.

Nije morao niko ništa da pita Lalatovića, on kao i uvek sve sam kaže.

Ja kažem javno: ništa nisam uradio. Nikog nisam blatio, ni pomenuo imenom. Jedina moja greška je što sam tražio pare za ove ljude koji rade ovde, za igrače. Možda se tu neko uvredio, možda se neko pronašao u tim rečima. Kad sam pričao tada pare nisu date. Sad su dobili neke pare. Zaposleni u klubu su na neki način to očekivali od mene. Ja znam da to nije na meni. Ali nisam naštetio mom klubu. Ja Vojvodinu volim. Prvi put su sa mnom igrali Evropu, sad kad sam se vraito opet nije bila sjajna situacija. Nenad Lalatović je pomogao i te kako Vojvodini, da igra kvalitetan fudbal, da osvoji trofej, da igra Evropu. Da svaki navijač bude srećan… Ne znam šta oni žele sa mnom. Niko mi ništa još nije rekao. Jeste mi predsednik onako u prolazu rekao: ’Nemoj ti da pričaš, to nema veze s tobom’. Niko me nije zvao. Nek sazovu Upravni odbor, da sednemo, popričamo, nek kažu ’ovo iskače iz tvog dela posla’. Nema problema.

On ističe da je mnogo dao klubu i da je sramota dva meseca pre kraja ugovora da se pokreću neki procesi.

Kidam svoje zdravlje za ovaj klub. To svaki navijač vidi. Bruka i sramota bi bila da dva meseca pre isteka ugovora ulazimo u neki proces. Što sam tražio plate za ljude koji jedva preživljavaju kraj s krajem?! Neću dalje u polemiku. Hoću da idem u miru, tiho, bolje je tako poznavajući moj temperament. Volim ovaj klub, volim ga više od mnogih od njih. Ja sam ispisao istoriju ovog kluba. I mnogo godina će proći da me neko nadmaši.

Bio je direktan o Dragoljubu Samardžiću predsedniku kluba.

Zašto gospodin Samardžić ima nešto protiv mene – ne znam. To morate da pitate njega. Ja protiv njega nemam apsolutno ništa. Nisam ga ja postavio za predsednika, koga je postavio njegova odgovornost. Po meni nema razloga da se pokreće disicplinski postupak. To je toliko jadno i sramno, da se piše po medijima. To je trebalo da se uradi iza zatvorenih vrata. A pisaće se sad i pričaće se. Bespotreban potez, da budem blag. Ja sam se žalio sudije, ako bude kazne ja ću da je platim, neće Samardžić da plati sigurno. Meni skandiraju: Lale, majstore, vodi nas do titule. Ne skandiraju njemu.Kad mu bude skandirali biće ponosan. Znam, ja sam to doživeo. Suludo je ovo. Treba da me pozovu na razgovor, da rešimo između sebe. Ovo nikom nije potrebno, ako su pametni nek me zovu. Nek se ne sekiraju, neću da produžim ugovor. Jer pola uprave hoće da ostane, pola neće da produžim. Ja tačno znam koji članovi uprave me ne žele, rekao je Lalatović.

Upitan je zbog čega je trn u oku nekih članova uprave.

Dolazi prelazni rok. On se ovde radi kako ja kažem. Možda bi oni voleli da se radi kako oni hoće. Znam da sam velika smetnja, ali uvek što radim radim za dobrobit srpskog fudbala, za moju Vojvodinu. A moja Vojvodina dok nisam ja bio tu nije postojala. Zato što su možda neke moje kolege dopuštale da im se svako meša u posao. I onda dođe Nenad Lalatović, kome ne može niko da priđe, ne sme niko da pomisli da mi nešto kaže. Ja samo radim da Vojvodini bude dobro. Ne zanimaju me ničiji lični interesi. Zanima me samo Vojvodina. Radio sam pošteno. Očigledno to nekome smeta.

Dotakao se i utakmice sa Partizanom.

Teško je pobediti Partizan četiri puta zaredom. Sa dolaskom Saleta Stanojevića igraju dobraf fudbal, tačno se zna šta ko radi. Sale je vrhunski trener, vrhunski stručnjak, vrhunski čovek. Preporodio je klub. Napravio je atmosferu. Rezultat se pravi iz dobre atmosfere. Meni je krivo što meni neko ruši atmosferu. Neko hoće da sruši atmosferu u svlačionici. Teško je pobediti mnogo puta, ali daćemo sve od sebe. Jer je Vojvodina ispred mene, ispred gospodina Samradžića. Mi smo ovde prolazni. A Vojvodina ostaje. Uvek tu gde jeste. Ostaće uvek meni u srcu, kao i svakom iskrenom navijaču. Ja je iskreno volim. I voleću je i kad odem jer me tri ili četiri čoveka iz uprave ne žele. Trojica ili četvorica žele, trojica ili četvorica ne žele. Otići ću da njima olakšam da mogu da rade posao kako misle da treba, završio je Lalatović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE