Dogodilo se čudo, Himki je pobedio! Efes i Micić kao prošle sezone

Dogodilo se malo čudo u 27. kolu Evrolige.

Posle 17 uzastopnih poraza trijumfovao je i Himki i to ni manje ni više nego protiv Reala. Koš za pobedu postigao je Aleksej Šved, da bi u poslednjem napadu Džordan Miki i Erik MekKolum odigrali sjajnu odbranu na Fabijenu Kozeru pa “kraljevski klub” nije ni uputio loptu ka košu. Šved i MekKolum su postigli po 22 poena, tri više od Mikija, dok su kod Reala Dek i Kerol bili najefikasniji sa po 15 poena.

Anadolu Efes ponovo igra u formi iz prošle sezone kada je igrao najbolju košarku u Evropi. Večeras je pala Valensija, koja se držala u prvoj četvrtini, a još jedan odličan meč odigrao je Vasilije Micić. Srpski reprezentativac je ubacio 16 poena za 26 minuta, a uz to je imao po 4 skoka i asistencije. Efikasniji od njega bio je Šanli sa 20 poena, kao i Buboa sa 19, dok je Larkin postigao 15. Kod Valensije Dubljević je ubacio 15, a ovo nije bilo veče srpskih košarkaša. Kalinić je za 21 minut postigao 3 poena, dok Vanja Marinković za 10 minuta nije postigao ni poen.

Žalgiris je prekinuo pobednički niz Asvela predvođen Grigonisom koji je bio najefikasniji sa 21 poenom. Žofri Lovernj je za 21 minut imao učinak od 18 poena i 6 skokova, dok je u redovima francuske ekipe bolji od ostalih bio Jabusele sa 17 poena.

Alba je posle prvog poluvremena imala 5 poena prednosti, ali je poslednju četvrtinu izgubila sa 19:4. Pengos je predvodio ruski klub sa 19 poena, dok je kod Albe Sikma ubacio 18.

Himki – Real Madrid 78:77
Anadolu Efes – Valensija 99:83
Zenit – Alba 87:71
Žalgiris – Lion 85:75

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE