Dva gola Asana i genijalnost Natha odlučili derbi sa Vojvodinom [VIDEO]

Partizan – Vojvodina 2:0 (1:0)
Asano 25′, 63′

Fudbaleri Partizana ostvarili su 13. uzastopnu pobedu u Linglong Superligi Srbije. Crno-beli su rutinski savladali Vojvodinu, koja je tek u samoj završnici napravila nešto više pred golom Stojkovića koji je podsetio na svoje reprezentativne dane.

Crno-beli su bili mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, a fudbaleri Vojvodine gotovo da nisu uspeli da naprave ništa ozbiljnije pred golom kluba iz Humske. Prva situacija vredna pomena viđena je u 7. minutu, po desnoj strani kombinovali su Asano i Jojić, na kraju je pokušao Jojić, ali je to bilo nešto između šuta i asistencije pa je lopta završila u gol autu.

Vojvodina je zapretila dva minuta kasnije, Drinčić je izveo slobodan udarac sa desne strane, Stojković je odbio loptu, a Vukadinović je sa 16 metara poslao visoko preko gola. Tri minuta kasnije Vojvodina je možda mogla da uradi nešto više, lopta se prošetala kroz kazneni prostor Partizana, ali nije bilo nikoga od gostujućih fudbalera da je zahvati.

Partizan je poveo u 25. minutu, Jojić je asistirao Asanu, Japanac je otišao malo više iskosa sa desne strane, ali je raspalio po lopti i poslao je u “malu mrežu”. Golman Simić je uspeo da je zakači vrhovima prstiju, ali je udarac bio dovoljno jak i precizan da ostane van njegovog domašaja. Asano je bio u centru pažnje i u 40. minutu kada je uhvatio volej gotovo sa istog mesta, ali je pogodio spoljni deo mreže, a neposredno pred kraj prvog poluvremena mogao je da postigne i drugi gol. Prvo je sa 18 metara šutirao pored stative, da bi tridesetak sekundi kasnije šutirao pored gola iako je bio potpuno sam i po sredini gola.

U nastavku se gotovo ništa ozbiljnije nije dešavalo, sve do 63. minuta kada je viđen najlepši potez na utakmici. Partizan je izveo kontranapad, Marković nije najpreciznije predao loptu Holenderu, ali je mađarski reprezentativac uspeo da je prosledi do Natha, koji je napravio jednu od najlepših asistencija u dosadašnjem toku sezone.

Izraelac je genijalno “provukao” loptu do Asana koji je bio potpuno sam, uspeo je i da se okrene i levom nogom savlada Simića. Do kraja utakmice zabeležili smo dva pokušaja igrača Vojvodine, u 69. minutu stvorila se gužva u šesnaestercu crno-belih, a Bojić je šutirao pored gola, da bi u 78. minutu Drinčić šutirao preko gola iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Poslednjih dvadesetak minuta igrao je i Žan-Kristof Bajbek, koji je u 85. minutu imao dobru priliku međutim šutirao je pravo u Simića.

Dva minuta pre kraja pokušao je i Lazar Marković ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora završio pored stative Simićevog gola. Svoj mali šou imao je i Vladimir Stojković koji je u poslednja dva minuta zabeležio čak četiri briljantne odbrane i podsetio na reprezentativne dane.

Partizan je posle ove pobede ponovo na 3 boda zaostatka za Crvenom zvedom, koja ima i dve utakmice manje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasile se Delije pred meč sa Partizanom

Crvena zvezda u sredu od 19 sati na svom stadionu dočekuje svog najećeg rivala ekipu Partizana. Meč dva...

POVEZANE OBJAVE