Lučić “spavao” 37 minuta, a onda se probudio i doneo pobedu Bajernu u “Pioniru”

Crvena zvezda – Bajern 76:78 (10:15, 25:16, 22:19, 19:28)

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi. Iako su vodili u većem delu utakmice, u trećoj četvrtini imali i dvoicfrenu prednost, crveno-beli su sve “prosuli” u poslednjih 5 minuta kada je Bajern serijom 8:0 prešao u vođstvo i sačuvao ga do kraja.

Zvezda je svoj prvi koš postigla tek u 6. minutu, učinio je to Lojd, ali ni Bajern nije bio preterano efikasniji, ponajviše zbog činjenice da je gotovo sve šuteve bavarskog kluba u tom periodu “uzeo” Leon Radošević.

Bajern je vodio sa 4:0, a najveću prednost u prvoj četvrtini imao je nakon trojke Šiška, 13:7 u 9. minutu. Posle prvih 10 minuta bilo je 15:10 za goste, a crveno-beli su u drugoj deonici zaigrali mnogo bolju odbranu i to je odmah dalo rezultat. Trojkom Jagodića-Kuridže Zvezda je izjednačila na 17:17 nakon nepuna dva minuta, a trojkom Dobrića i prvi put povela na utakmici u 13. minutu.

U 16. minutu prednost Zvezde iznosila je 8 poena (27:19), ali je usledila minijatura Boldvina koji je sa 5 uzastopnih poena ponovo približio svoj tim na jedan posed zaostatka. Novom trojkom Šiška Bajern je smanjio na 33:31 na ulasku u poslednji minut, a prvo poluvreme završeno je slobodnim bacanjima Lojda za 35:31 nakon prvih 20 minuta.

Drugo poluvreme počelo je sa 5 uzastopnih poena Bajerna, ali je domaćin uzvratio serijom od 8:0. Uzvratio je Vajler-Beb trojkom, ali ubrzo Zvezda prvi put na utakmici stekla dvocifrenu prednost, 51:41 u 27. minutu. Dvocifrena prednost crveno-belih bila je na snazi do poslednjih trenutaka treće četvrtine, ali je Boldvin pogodio trojku za 57:50 na kraju trećeg perioda.

Prednost crveno-belih iznosila je uglavnom 5-7 poena u prvih 6 minuta četvrte četvrtine, ali je u 37. minutu Lučić posle ukradene lopte pogodio svoj prvi šut na utakmici i to trojku, da bi Boldvin odmah nakon toga pogodio oba slobodna bacanja za izjednačenje. Tu se serija Bajerna nije završila, Lučić je poentirao za 70:68, ali je seriju prekinuo Lojd neverovatnom trojkom u poslednjoj sekundi napada.

Odmah je uzvratio Lučić novom trojkom i svojim osmim poenom za minut i po, a posle promašaja Lojda i nove trojke Boldvina Bajern je poveo sa 76:71 39 sekundi pre kraja meča. U napad je krenula Zvezda, Lojd je pošao na polaganje, ali je izgubio loptu, što su i sudije potvrdile nakon gledanja snimka. Lučič je sa još dva slobodna bacanja povećao prednost, ali je posle koša Voldena promašio dva penala. Volden je pogodio trojku za 76:78 2.9 sekundi pre kraja, a nakon tajm-auta Andree Trinkijerija igrači Zvezde nisu uspeli da naprave faul.

Lojd je bio najefikasniji kod Zvezde sa 26 poena, Volden je ubacio 15, a Dobrić 13 poena. Kod Bajerna Boldvin 27, Rejnolds 13, a Lučić 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLUČENO: Poznato ko sudi derbi između Zvezde i Partizana

Utakmicu polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana koja je na programu u sredu, sudiće Miloš Milanović. Mladi arbitar...

POVEZANE OBJAVE