“Stara dama” dremala sat vremena, pa slistila debitanta [VIDEO]

Juventus – Specija 3:0 (0:0)
Morata 62′, Kijeza 71′, Ronaldo 89′

Utakmicom u Torinu između šampiona i debitanta u Seriji A, otvoreno je vanredno, 25. kolo italijanskog fudbalskog šampionata.

Juventusu je trebalo više od sat vremena igre da sruši bedem ekipe Specije. “Stara dama” je igrala dosta slabo u prvom poluvremenu, mada je Kijeza zatresao mrežu Specije već u 10. minutu, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Najbolju šansu imali su u finišu poluvremena, Kristijano Ronaldo je dobro tukao, ali je pogodio samo okvir gola.

U nastavku stavri dolaze na svoje mesto. Morata je u igru ušao u 61. minutu, a samo minut kasnije na dodavanje Bernardeskija postiže pogodak. I ovaj gol je u prvom momentu poništen zbog nedozvoljene pozicije, ali je VAR potvrdio da je sve bilo regularno. Desetak minuta kasnije sve je bilo rešeno. Federiko KIjeza je dobro pratio akciju i bio na pravom mestu u pravom trenutku, pa je Juventus od 71. minuta vodio sa 2:0.

Da meč ne prođe bez Ronaldovog gola, pomogao je Betakur koji je odlično uposlio Portuglaca u 89. minutu, a ovaj postigao svoj 20. gol u ovogdišnjem prvenstvu. Specija je trenutno 16. sa 25 bodova, a šampion nastavlja trku za Skudeto, sada je na sedam bodova zaostatka za Interom, a tri za Milanom.

Prvi meč vanrednog kola trebalo je da bude odigran na rimskom “Olimpiku” između Lacija i Torina. Međutim, u timu “bikova” ima deset slučajeva koronavirusa, pa im je lokalna zdravstvena organizacija preporučila ostajanje u karantinu. Rukovodstvo Serije A odbilo je da odloži ovaj meč i on će biti registrovan 3:0 za Lacio, pošto su domaći fudbaleri i sudije bili na centru u 18.30, za kada je bio zakazan početak meča.

Međutim, Torino će se sigurno žaliti i verovatno će prva odluka biti poništena, kao što je to bio slučaj sa duelom Juventusa i Napolija. Podsetimo da Torino nije odigrao ni utakmicu u petak protiv Sasuola, zbog istog razloga.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković započeo 423. nedelju vladavine

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković započeo je danas 423. nedelju na vrhu ATP liste. Srpski igrač ima 9.990...

POVEZANE OBJAVE