“Vukovi” režali na “Etihadu”, ali je Siti došao do 21. uzastopne pobede [VIDEO]

Mančester Siti – Vulverhempton 4:1 (1:0)
Dendonker 15′(ag), Gabrijel Žezus 80′,90+4′, Mahrez 90′ – Koadi 61′

“Građani” nezastavljivo hrle ka tituli u Premijer ligi. U utakmici 29. kola Premijer lige, koje je odigrana unapred, pobedili su na svom terenu Vulverhempton sa 4:1 i tako vezali i 21. uzastopni trijumf, računajući sva takmičenja u kojima nastupaju. Ujedno, “vukovi” su poraženi prvi put posle pet mečeva u Premijer ligi.

Iako je pobeda ubedljiva, treba reći da je rezultat do 80. minuta bio 1:1, a onda je domaćin u furioznom finišu postigao tri pogotka. Siti je poveo rano, a svog golmana savladao je Dendonker u 15. minutu. Mahrez je oštro ubacio, a štoper gostiju pokušao da zaštiti svoju mrežu od Sterlinga. U finišu prvog poluvremena poništen je gol lideru prvenstva zbog minimalnog ofsajda u kome se našao Laport.

Iz svog prvog udarca u okvir gola Vulvsi su izjednačili. Prekid je izveo Mutinjo, a Konor Koudi glavom savladao Edersona. Bio je to prvi premijerligaški gol defanzivca Vulverhemptona. Sve do 80. minuta gosti su imali bod u džepu. Tada je Gabrijel Žezus, iz gužve u petercu Vulverhemptona, uspeo da dođe do lopte i pošalje je iza leđa Rui Patrisija.

Na isteku 90. minuta u strelce se upisao i najbolji pojedinac meča, Rijad Mahrez, da bi u poslednjim trenucima još jedan gol postigao Gabrijel Žezus. I ovaj pogodak je u prvi mah poništen, ali je snimak potvrdio da se Brazilac nije nalazio u ofsajdu posle odbijene lopte od strane golmana gostiju.

Siti sada ima 15 bodova i utakmicu više od Junajteda, pa bi trebalo da se dogodi pravo čudo da Gvardiolin tim ne vrati pehar u svoje vitrine. Vulvsi za sada ostaju 12. sa 34 boda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSVOJIO JE BUNDESLIGU: Fudbaler Bajera otkrio gde bi da nastavi karijeru

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena, protiv Verdera su potvrdili titulu šampiona Nemačke. Prvu u 120 godina dugoj istoriji kluba. Sada su...

POVEZANE OBJAVE