Četvrtfinale sve dalje: Očajan napad skupo koštao Partizan u Trentu [VIDEO]

Trento – Partizan 69:54 (15:19, 14:9, 25:8, 15:18)

Partizan je u Trento došao bez kapitena Novica Veličkovića, Erika Mike i Vila Mozlija, dok su Rade Zagorac i Markus Pejdž doputovali povređeni, pa su Rašon Tomas i Nikola Janković bili jedini igrači na unutrašnjim pozicijama

Meč petog kola grupe F završen je ubedljivom pobedom Trenta, čemu je kumovo veoma loš napad crno-belih.

Propustili su po dva prva napada obe strane, pa je prve poene postigao Martin posle minut i po igre. Utakmica je postala dinamičnija, Rašon Tomas i Dangubić upisali su se sa distance, ali na strani crno-belih upisivale su se i izgubljene lopte. Na pola prve deonice bilo je 10:8 za Partizan. Svoje prve poene postigao je i Perkins, ali je Vilijams odgovorio na drugoj strani za 12:12. Dangubić i Perkins trojkama prave razliku i povećavaju Partizanovu prednost na šest poena više od domaćih. Do kraja se održala slična razllika, pa je ekipa Saše Filipovskog uprkos izgubljenim loptama i nerealizovanim kontrama vodila 19:15 posle prvih 10 minuta.

Italijanski tim dobro je otvori drugu deonicu, napravivši mini seriju, dok je Partizan dva i po minuta bio bez koša. Tek nakon sedam minuta crno-beli su stigli do koša preko Tomasa. Do tada, Trento je uspeo da preuzme inicijativu i povede 23:21 četiri minuta do kraja prvog poluvremena. Sušu na strani gostiju prekinuo je Trifunović trojkom, ali je Vilijams odgovorio na drugoj strani zakacuvanjem. Poenima Jaramaza sa penala i potom Jankovića, Partizan je uspeo da povrati prednost od pola koša razlike. Igra se prilično usporila. Ponovo je poveo Trento, a Filipovski je uzeo tajm-aut pola minuta do kraja druge četvrtine. Vrlo agresivan poslednji napad domaćih nije dozvolio Partizanu da odahne na poluvremenu, pa je posle 20 minuta igre bilo 29:28 za Trento.

Neiskorišćene kontre, loša realizacija napada i mnogo grešaka koštale su Partizan boljeg učinka, ali je situacija na pauzi bila prilično povoljna s obzirom na lošu ofanzivnu igru, zbog dobre odbrane gostiju.

Počela je nešto dinamičnija treća četvrtina. Pogodio je Pejdž za tri poena, a odgovorio je na isti način i Braun. Partizan je i dalje kuburio sa organizacijom napada, a Trento je to uspeo da iskoristi i povisi prednost na sedam poena razlike i ostvari seriju od 9:0 polovinom treće deonice.  Braun donosi domaćima prvu dvocifenu prednost i kažnjava loš napad crno-belih.  Uspevao je tim iz Beograda da ostane konkurentan zahvaljujući dobroj odbrani, međutim i ona je zakazala, a prednost za ekipu Trenta je rasla. Ređali su se poeni italijanskog tima koji je ubedljivo dobio ovu deonicu i obezbedio prednost od 54:36 pred poslednjih 10 minuta.

Uspeo je Partizan da se probudi i otvori poslednju četvrtinu u svoju korist. Crno-beli su napravili seriju od 7:0, koje je prekinuo Vilijams. Uprkos boljoj realizaciji s početka, gosti su prokoskali dva sledeća napada, što je Trento iskoristio. Vilijams i Braun upisali su poene za domaće i četiri minuta do kraja rezultat je bio 63:45 u korist Italijana. Trento je imao 59% za dva poena, dok je Partizan imao svega 34%. Domaći su apsolutno dominirali poslednjih minuta, uspostavivši kontrolu igre održavajući dvocifrenu razliku. Dolazi je Trentno do lakih poena, a dobra Partizanova odbrana s početka je utihnula. Meč je završen 69:54 u korist domaćeg tima.

Najkorisniji u domaćem timu bio je Vilijams sa 16 poena, a odmah za njim bio je Braun sa 13, uz sedam asistencija i Senders sa 10 upisanih poena.

Partizan je predvodio Rašon Tomas sa 17 poena, koji je bio jedini dvocifren. Njega je pratio Dangubić sa osam i Jaramaz koji je upisao sedam. Nikola Janković upisao je sedam poena i 10 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LUKA ILIĆ NIJE JEDINI: Zvezda sprema još jedan veliki povratak za napad na LŠ!

Fudbaleri Crvene zvezde za vikend nastavljaju šampionat Srbije gostovanjem Vojvodini. Nakon dva derbija, pobegli su Partizanu na +10 i prošli...

POVEZANE OBJAVE