Dva crvena, dva penala i dva gola Pavkova: Zvezda slavila protiv TSC u derbiju [VIDEO]

TSC – Crvena zvezda 1:3 (0:0)
58′ Lukić (p) – 54′ Pavkov, 68′ Kanga (p), 70′ Pavkov

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC iz Bačke Topole u Senti sa 3:1 u derbi utakmici 25. kola Super lige Srbije.

Iako se TSC pokazao kao tvrd rival, ipak je Zvezda uspela da kazni pad koncentracije Krstajićevog tima u finišu, ali treba istaći i sporan penal za goste pri rezultatu 1:1.

TSC: Filipović – Petković, Damjanović, Babić, Petrović – Tomanović, Banjac (od 84. Ratkov) – Stanojev (od 75. Tumbasević), Đakovac (od 75. Tomašević), Zec – Lukić (od 84. Milićević).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić (od 78. Rodić) – Sanogo, Petrović (od 46. Kanga ) – Nikolić (od 46. Srnić) – Ben, Ivanić (od 78. Pankov), Katai (od 46. Pavkov).

Posle uvodnog ispitivanja snaga i nekoliko nešto oštrijih duela, prvu priiku imao je TSC i to nakon 15 minuta igre. Udarac glavom Saše Tomanovića posle kornera blokirali su gosti. Bilo je evidentno da tim iz Bačke Topole nije ušao u ovaj meč sa ciljem da se brani protiv favorizovanog rivala.

Dobra komunikacija Zvezdine odbrane sa Borjanom sprečila je Juga Stanojeva da dopre do duge lopte koju je dobio. Brzonogi krilni fudbaler, ujedno nekadašnje dete Crvene zvezde, pravio je problema svom bivšem klubu u tim momentima.

Pravu pretnju za Filipovića, videli smo posle pola časa igre. Katai se izvukao daleko od gola i promenio stranu za Gajića koji je centrairao, ali udarac Rodića je zaustavila odbrana domaćina. Pritiskala je Crvena zvezda u tom trenutku, a najbolja šansa na utakmici do tada došla je ponovo sa desnog boka i posle centaršuta Gajića. Loptu po zemlji, Ben je propustio kroz noge, ali je Ivanić šutrao daleko iznad gola. Osetili su gosti krv na toj desnoj strani i težište prebacili na taj deo terena. Posle akcije , lopta je došla u sredinu a Veljko Nikolić uspeo da pronađe prostor sa dvadesetak metara i šutira veoma precizno. Ipak, paradom se istakao Filipović.

Odličan pokušaj viđen je ina drugoj strani posle kombinacije Zeca i Lukića kada je snažni napadač polu-volejem testirao Borjana, ali nedostajalo je još snage i preciznosti da ta lopta završi u golu. Otvorilo se definitivno pred kraj prvog dela igre, pa je tako Zvezda pripretila putem prekida. Milunović je spustio loptu glavom za Bena, a udarac napadača crveno-belih pred golom izbacio je Babić.

Na početku drugog dela, Stanković je rešio da napravi tri promene. Sa Kangom i Srnićem umesto Petrovića i Nikolića, suštnski se nije mnogo toga izmenilo, ali sa Pavkovom umesto Kataija jeste. Upravo je ta poslednje navedena izmena i urodila plodom. Osam minuta u nastavku bilo je potrebno napadaču iz Begeča da pobegne svojim čuvarima i realizuje centaršut Mirka Ivanića. Domaći su se žalili sudiji Novaku Simoviću za prekršajna sredini, ali to nije urodilo plodom.

U neku ruku im se vratilo posle tri minuta, kada je Đuro Zec fantastično pobegao defanzivcima gostiju, a Gajić ga povukao i sprečio da šutira u situaciji jedan na jedan. Simović je pokazao na belu tačku i pokazao direktan crveni karton Gajiću.

Odgovornost je preuzeo, naravno, Lukić i izjednačio rezultat, a Stankovićeve brige su bile poprilične. Međutim, ubrzo se situacija na terenu poravnala, pošto je Simović svirao jedanaesterac i na drugoj strani posle veoma bladog kontakta Tomanovića i Ivanića. Tako je kapiten domaćih Tomanović dobio drugi žuti karton i snage su ponovo bile izjednačene. Osim toga, Zvezda je imala priliku za izjednačenje, a u tome su i uspeli golom Kange sa penala. Imao je Filipović loptu na ruci i centimetri su odlučili da lopta završi u mreži.

Odbrana TSC je u potpunosti popustila, pa je Srnić uspeo da iskoristi dugačak pas po desnom boku, centrira po zemlji, a Pavkov je bio brži od Filipovića i proturio loptu u gol za 3:1 na dvadeset minuta pre kraja.

Krenuli su domaći na sve ili ništa, te zapretili nekoliko puta, ali nije urodilo plodom, zapravo, mogli su i ubedljivije da izgube. Nadomak het-trika bio je Pavkov nakon što mu je Sanogo spustio loptu, ali nije dvostruki strelac na ovom meču pogodio praznu mrežu iz punog trka.

Zvezda je tako i dalje ubedljivo prva sa 68 bodova, dok je TSC doživeo prvi poraz u prolećnom delu prvenstva i na sedmom su mestu sa 38 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE