Jokić pomera granice i piše nove istorijske stranice [VIDEO]

Košarkaši Denver Nagetsa ubedljivo su savladali Milvoki Bakse sa 128:97, a novu maestralnu rolu imao je srpski centar Nikola Jokić.

U duelu dva MVP-a, Nikole Jokića i Janisa Adetokumba, pobedu je ovog puta u svakom smislu odneo centar Nagetsa, a pritom je oborio i nekoliko rekorda.

Ekipa Majka Melouna nije ostavila ni tračak nade Baksima i osim samog početka meča, neizvesnosti nije bilo. Jokić je ponovo bio svugde po parketu, a igrači Milvokija nisu imali rešenje za njegove šuteve i asistencije.

Sa 37 poena, 10 skokova i 11 asistencija, Somborac je bio najbolji pojedinac meča i tako došao do 50. tripl-dabla u karijeri. U istoriji NBA lige, samo još jedan centar ima takav učinak – Vilt Čembrlen. Legendarnom košarkašu Filadelfije je to za rukom pošlo za 703 utakmice, dok je Jokić do ovog učinka došao posle 416 mečeva! Kada izlazimo iz centarskog okvira, Jokić je deveti igrač u istoriji NBA lige koji je došao do kote od 50 tripl-dablova.

Njemu je protiv Baksa pomogao i Džamal Marej sa svojih 27 poena, dok je Janis na drugoj strani upisao takođe 27.

Vašington Vizards – Memfis Grizlis 111:125
Boston Seltiks – Los Anđeles Klipers 117:112
Majami Hit – Atlanta Hoks 80:94
San Antonio Spars – Njujork Niks 119:93
Milvoki Baks – Denver Nagets 97:128
Los Anđeles Lejkers – Finiks Sans 104:114

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Budućnost bez većih problema u polufinalu

Posle ubedljive pobede u Podgorici, košarkaši Budućnosti su poprilično lako savladali Zadar kao gosti Na taj način Podgoričani su...

POVEZANE OBJAVE