PIKSI NAJAVIO IZNENAĐENJA: Spisak ,,orlova” se definitivno menja!

Dragan Stojković Piksi zvanično je postao selektor ,,orlova”, a na gostovanju na RTS-u najavio i promene što se sastava nacionalnog tima tiče.

Spisak će biti u petak, imam ga i u glavi i na papiru. Ne znam kako će javnost da to vidi, ali recimo da će biti iznenađenja, počeo je Stojković.

Legenda srpskog fudbala rekla je da je počastvovan dolaskom na mesto selektora reprezentacije.

Trudiću se da očekivanja koja su postavljena ispred mene opravdam na najbolji mogući način. Dugo je trahalo sve ovo, na kraju je postalo zvanično, što me čini jako srećnim i doživljavam sve vrlo emotivno, pošto se ne radi o klubu, nego o poslu na kojem ću predstavljati svoju zemlju. Velika je čast, obaveza i odgovornost koje sam svestan, ali jedinstvo oko toga ko bi trebalo da bude selektor predstavlja za mene veliku satisfakciju, kazao je on.

Bilo je reči i o predstojeće Mundijalu, za koji je i pre postavljanja na funkciju rekao da bi bio u stanju da izbor plasman na ovo takmičenje.

Da ne verujem, ne bih se prihvatao ovog posla. Duboko sam uveren da kao ekipa imamo kvalitet da odgovorimo zahtevima. Predstavljaće izazov da li to možemo, ja verujem da možemo i zato sam i prihvatio. Neće biti lako, ali moramo da se koncentrišemo na sebe i da napravimo zdravu grupu, kadru da odgovori izazovima. Na meni je da rešim neke probleme. Želim da kroz neke taktičke zamisli i osvežavanje tima dođemo do igre koja će se svideti svima. Ja tražim, želim da moj tim bude dominantan na terenu, da diktira igru, da se mi pitamo na terenu. Ne obraćam previše pažnje na protivnika, objasnio je Piksi.

Za kraj dotakao se krajnjih zamisli po dolasku na funkciju selektora.

Cilj je odlazak na Svetsko prvenstvo, mene samo to i zanima, a pretpostavljam i kompletnu javnost. Verujem da možemo. Nemamo puno vremena, treninga nema, možda dan-dva, ali ću iskoristiti to vreme da igračima objasnim ideju. Volim ovaj posao jer je kreativan i želim da izvučem maksimum od svakog igrača. Pružiću i njima priliku da to pokažuzaključio je Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DRAMA U DENVERU: Jokićeva tripl dabl dominacija, Marej za 2:0! (VIDEO)

Košarkaši Denvera vode sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije protiv LA Lejkersa. Sinoć su u dramatičnom meču slavili...

POVEZANE OBJAVE