Preminuo jedan od najboljih srpskih i međunarodnih sudija

U Beogradu je posle kraće i teške bolesti preminuo istaknuti međunarodni vaterpolo sudija Nenad Golijanin.

Rođen je u Beogradu 1970. godine, bio je član prve generacije mlađih kategorija Studenta koja je trenirala na bazenu “25.maj”. Kada je Student prešao na Banjicu Golijanin je učestvovao u stvaranju klubova Kalemegdan i 25.maj.

Imao je zavidnu sudijsku karijeru. Između ostalog sudio je na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu 2012, finale ženskog dela turnira, Svetsko prvenstvo u Barseloni 2013, dva svetska prvenstva i nekoliko evropskih šampionata za mlađe kategorije, Univerzijadi i Mediteranskim igrama i više puta utakmice Lige šampiona, odnosno LEN Evrokupa. Osim toga, učestvovao je u tehničkoj organizaciji velikih prvenstava u Beogradu.

Veliki zaljubljenik u vaterpolo, požrtvovan u svakom pogledu u poslednje vreme je dao ogroman doprinos snimajući brojne utakmice u svojoj režiji. Ostaće ipak pre svega zapamćen kao veliki drugar, šarmer, ljudina, čovek sa kojim je bilo prelepo družiti se, navedeno je na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U BORBI ZA ABA LIGU: Vojvodina bi da nadoknadi -18, trener saopštio loše vesti pred revanš

Košarkaši Vojvodine ubedljivo su poraženi u prvom meču polufinala ABA 2 lige od Podgorice 98:80. Moraju da nadoknade veliki minus...

POVEZANE OBJAVE