Lajović neprepoznatljiv, Ćorić se prošetao do četvrtfinala

 Borna Ćorić – Dušan Lajović 2:0(6:3, 6:2)

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u holandskom Roterdamu. 

Njega je u osmini finala, dosta lako, u dva seta, pobedio hrvatski teniser Borna Ćorić, po setovima 6:3, 6:2, nakon samo 66 minuta igre. Lajović je, da podsetimo, juče na startu turnira izbacio prvog nosioca i trećeg tenisera sveta, Danila Medvedeva u dva seta, ali večeras nije pružio ni približno dobru partiju kao protiv nedavnog finaliste Australijen opena.   

Do rezultata 3:3 ništa nije nagoveštavalo ovakav epilog, a posebno ne brzi trijumf Ćorića. U sedmom gemu prvog seta Hrvat je došao do brejka bez izgubljenog poena, a posle tog gema vezao je još pet uzastopnih, čime je i rešio meč. Treba reći da je Lajović svoj prvi servis gem u drugom setu izgubio i pored vođstva od 40:0, pa je već tada bilo jasno da od povratka nema ništa. U oba seta naš teniser nije uspeo nijednom da stigne ni do brejk lopte.    

Rival Ćoriću u četvrtfinalu bile Japanac Kei Nišikori, koji je još juče pobedio Aleksa De Minora. U današnjim mečevima Šardi je pobedio Gofana posle dva taj brejka, Tomi Pol je nakon preokreta bio bolji od Kazahstanca Bublika, momka koji je izbacio Aleksandra Zvereva, a Stefanos Cicipas je u tri seta bio bolji od Poljaka Huberta Hurkača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAĆE UPAMĆENO: Zvezda Lejkersa u neočekivanom izdanju tokom utakmice (VIDEO)

Košarkaši Denvera pobedili su LA Lejkerse sa 112:105 na gostujućem terenu u NBA plej-ofu. Poveli sa 3:0 i već u...

POVEZANE OBJAVE