Tavares se nadvio nad Sankt Peterburgom u neizvesnoj završnici [VIDEO]

Košarkaši Real Madrida savladali su Zenit u Sankt Peterburgu sa 75:71 u okviru derbija 28. kola Evrolige.

Duel direktnih konkurenata za plej-of bio je izuzetno neizvestan i rešen je u poslednjih minut i po susreta, a glavnu ulogu u tim trenucima odigrao je sjajni centar Madriđana Valter Tavares.

Iako je Real odlično započeo meč, ubrzo se Zenit konsolidovao u odbrani nakon primljenih 24 poena u prvoj deonici. Sveli su Rusi ,,kraljevski klub” na svega 28 poena u naredne dve četvrtine, ali su poklekli u finišu.

Iskusno je Real Madrid odigrao poslednji kvartal, budući da su u taj deo igre ušli sa zaostatkom od 58:52. Šut za tri poena nije bilistao ni na jednoj strani. Tim Pabla Lasa gađao je 3/11, dok je domaćin imao 9/23 i to najviše zahvaljujući Pengosu i Beronu.

Poslednjih minut i po bili su ključni, a tada je istupio Valter Tavares koji je blokadom nad Pojtresom, a potom i sjajnim zakucavanjem uz faul koji nije realizovao, doneo Madriđanima prednost koju Zenit ipak nije uspeo da nadoknadi.

Upravo je Tavares poneo epitet najboljeg igrača susreta sa 16 poena, dok se Pangos sa 14 istakao na suprotnoj strani.

Real je sada 4. sa skorom 17-11, dok je Zenit na 16-11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE