Fener nastavio seriju pobeda, Gudurić i De Kolo sredili Asvel, Barsa bolja od Baskonije u španskom derbiju

Utakmicama u Vilerbanu i Barseloni okončano je 28. kolo Evrolige.


Ekipa našeg Igora Kokoškova uspela je da zabeleži 12 pobedu u poslednjih 13 utakmica u Evroligi. Samo je Efes uspeo da pobedi Fenerbahče u tom intervalu, i to veoma ubedljivo. Međutim, serijom dobrih rezultata Fenerbahče se učvrstio na mestu koje vodi u plej-of. Posle deblakla u meču sa gradskim rivalom, Fener je pobedio na dva teška gostovanju u samo tri dana. U sredu su slavili u Milanu, a večeras u Francuskoj. Meč je bio neizvestan, a odlučen je u samom finišu, mada su gosti imali deset poena razlike još u prvoj deonici, što je bila i najveća prednost jednog tima u celom meču. Asvel je uspeo da stigne do 84:84, ali je tada na scenu stupio Nando De Kolo, još jednom najbolji u redovima Fenera. On je pogodio trojku na 13 sekundi pre kraja, a trijumf je overio naš Marko Gudurić, koji je sigurno realizovao penale. Nando De kolo je meč završio sa 24 poena, Gudurić je bio odličan sa 13, koliko je ubacio i Dešon Pjer. Kod Asvela, koji je nakon sedam uzastopnih pobeda vezao dva poraza, istakao se Dejvid Lajti sa 15 koševa, te Bako i Kol sa po 14. Dvocifreni su bili Hauard sa 12 i Jabusele sa 10 koševa.


U reprizi finala ACB lige Barsa je pobedila Baskoniju i tako uveličala jubilej Nikole Mirotića koji je odigrao 100. meč u Evroligi. Bio je ovo posve čudan duel, gosti su u prvih 10 minuta ubacili samo 4, i slova Četiri, poena, dok je Barselona postiga 25. Činilo se da je sve rešeno posle prve četvrtine, ali je Baskonija u drugom periodu ostavila Katalonce na samo 8 postignutih poena. Nazirao se uzbudljiv meč, u trećoj deonici, negde pred kraj, rezultat je bio i u egalu, ali je domaćin znatno bolje odigrao odlučujuću četvrtinu i upisao novi trijumf koji ga je osamio na vrhu tabele, sa dve pobede više od drugoplasiranog CSKA. Baskonija je trenutno na 10. mestu i zaostaje dve pobede za prvom elkipom u zoni doigravanja. U svom 100. meču najjačem klupskom takmičenju u Evropi Nikola Mirotić je imao dabl-dabl učinak. Postigao je 18 poena i imao deset uhvaćenih lopti. Dvocifren je bio još samo Kori Higins sa 13 koševa. Kod Baskonije najviše poena ubacio je Fal 12, a jedan manje postigao je Gidraitis. Najveći problem za ekipu Baskonije mogla bi da predstavlja povreda Luke Vildoze, koji je morao ranije van parketa zbog povrede kolena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE