Po navici: Zvezda bila u igri, ali pobeda ostala u Pireju

Olimpijakos – Crvena zvezda 94:79
(30:19, 23:29, 22:19, 19:12)

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su novi poraz u Evroligi pošto ih je u 28. rundi savladao Olimpijakos u dvorani ,,Mira i prijateljstva” sa 94:79.

Držala se Zvezda, uz manje uspone i padove, ali greške u momentima kada je moglo da pođe i u smeru pogodnom za ekipu Dejana Radonjića – bile su skupe – što se nebrojeno puta dešavalo ove sezone.

Uprkos tome što je Olimpijakos trojkom Saše Vezenkova otvorio meč, Zvezda je poenima Kuzmića i Lojda stigla do vođstva.

Nije Zvezda uspela da realizuje pojedine napade, odnosno, grešili su u predaji lopte, što je Olimpijakos iskoristio, a šut za tri poena je bio saveznik domaćih. Tri od tri imali su učinak posle četiri i po minuta igre. Veoma je dobro meč otvorio Vezenkov sa poenima, skokovima u odbrani i iznuđenim faulovima. Najavio je tešku borbu sa igračima Dejana Radonjića.

Morao je crnogorski stručnjak da prekine Grke koji su bili u naletu i igrali bolje, iako je Marko Simonović trojkom doneo poene gostima, ritam koji su nametnuli košarkaši Olimpijakosa se ipak nije završio, pa je Slukas postavio najvećih 20:12 na tri minuta do kraja. Defanzivni skok bio je problem za beogradski sastav, što je Olimpijakos umeo da kazni, posebno preko pomenutog Slukasa. Zaista je bivši košarkaš Fenera bio maestralan sa poenima i asistencijama, dok je Zvezda sa skromnim napadom i lošom odbranom (30 poena u prvoj deonici), teško mogla da se nada povoljnom rezultatu u Solunu.

Zaigrala je bolje Crvena zvezda posle pauze i iako je bila dvocifrena razlika u jednom momentu, gosti su trojkom Dobrića, što su ujedno bili 500. poeni u dresu kluba sa Malog Kalemegdana, došli na -6, a potom prodorom istog igrača prišli na četiri poena razlike. Ubrzo je ponovo istupio Slukas za Olimpijakos, ali je na drugoj strani isto uradio i Marko Simonović sa dve sjajne trojke. Nije Zvezda imala kontinutitet na ovom susretu, osim u šutu za tri poena (62 odsto do poluvremena), ali su ipak na ,,velikom odmoru” bili na pet poena zaostatka, što je svakako bilo bolje nego li na kraju prve deonice, koju je tim Jorgosa Barcokasa dobio sa 11 razlike.

Sjajan start imala je Zvezda početkom treće deonice. Dve dobre odbrane omogućile su četiri lakih poena i ubrzo je Olimpijakos vodio sa pola koša razlike. Ubrzo je dalekometnom trojkom Zvezda došla do drugog vođstva na utakmici, a prvog posle uvodnih minuta, ali je uprkos dobroj odbrani, Mekisik uzvratio istom merom.

Simonović je šutirao trojke perfektno (4/4), identično kao Mekisik na drugoj strani, i konstantno su gosti bili u minimalnom zaostatku, a grčki velikan je, ruku na srce, imao pomoć nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka. Međutim, ipak su uspeli domaći ponovo da se odvoje i uz Vezenkova i Žan-Šarla dođu ponovo na +8. Moglo je biti i drugačije, ali je Dobrić promašio zicer, što je, naravno, kažnjeno.

Loša realizacija u poslednjem kvartalu, te slabe odluke pri predaji lopte udaljavale su Crvenu zvezdu od bitke za pobedu i dvocifrena razlika je ponovo bila na semaforu. Izuzev Simonovića, gotovo da nije ni bilo šuta spolja, a sjajni bek je gađao kao na traci. Falio je u tom segmentu Džordan Lojd, kao i njegovi poeni, a isto se može reći i za Voldena koji je igrao manje od 20 minuta na ovom susretu.

Nisu uspeli da se vrate igrači sa Malog Kalemegdana posle novog ,,bega” Olimpijakosa, pa je tako zabeležen i 21. poraz u ovoj sezoni, a osmi uzastopni.

Sjajan je u Crvenoj zvezdi bio Marko Simonović sa 19 poena (5/8 za tri poena), 11 je dodao Dobrić, dok je Mekisik na suprotnoj strani imao 20 poena. Saša Veznikov upisao je 17.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ružna slika pred derbi: Tuča Delija i Grobara

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se ovog popodneva uoči 173. večitog derbija koji će biti odigran na...

POVEZANE OBJAVE