Kecmanović bez finala, za utehu plasman karijere

Dijego Švarcman – Miomir Kecmanović 2:0(6:0, 6:4)

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Buenos Ajresu, pošto ga je u polufinalu, u dva seta pobedio domaći teniser Dijego Švarcman. Argentinac je slavio sa 6:0, 6:4 posle sat i 23 minuta igre.   

Kecmanović je u četvrtfinalu bio bolji od sunarodnika Lasla Đerea, dok je u polufinalu deveti teniser sveta bio nepremostiva prepreka. Još se Kecmanović nije ni zagrejao, a Švarcman je dobio prvi set i to bez izgubljenog brejka. Igralo se samo 25 minuta. U drugom setu se vodila mnogo veća borba, mada je Švarcman došao do brejka u petom gemu i uspeo da sačuva tu prednost. Kecmanović je imao svoju jedinu brejk loptu u osmom gemu drugog seta, kada je mogao da vrati izgubljeni servis, ali nije uspeo, pa je taj deo igre, najduži u meču, pripao ”Gaučosu”.    

Za utehu srpskom teniseru ostaje to što bi od ponedeljka trebalo da bude na 38. mestu na ATP listi, što je njegov najbolji plasman u karijeri. Do sada je to bilo 39. mesto, a pre turnira u glavnom gradu Argentine bio je na 42. poziciji. Protivnik Švarcmana u finalu biće neverovatni Francisko Čerundolo, momak koji je prošle sedmice osvojio turnir u Kordobi, koji mu je bio prvo ATP takmičenje u karijeri. On drugu sedmicu uzastopno igra u finalu, a još uvek nije izgubio meč na ATP turniru. Bio je ispod 350. mesta pre dve sedmice, a sada je već na 112. poziciji, a ukoliko bi napravio iznenađenje u finalu i pobedio Švarcmana, preskočio bio još desetak mesta, možda i više.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Juve izvukao živu glavu na Sardiniji, Vlahović strelac prelepo gola! (VIDEO)

U drugom meču 33. kola Serije A, Kaljari i Juventus su odigrali 2:2. Ponovo je tim iz Torina odigrao slab...

POVEZANE OBJAVE