Lesterova deseta gostujuća pobeda, Sautempton pobedio posle dva meseca, Džaka opet imao trenutak ”ludila” [VIDEO]

U subotu se igralo na četiri terena u engleskoj Premijer ligi. U pitanju je 27. kolo.     

Pobedom u najpoznatijem engleskom letovalištu Lester je, bar na kratko, preuzeo drugu poziciju na tabeli. Kada bi mogle da biraju, ”Lisice” bi sigurno tražile da sve utakmice igraju kao gosti, pošto im je trijumf u Brajtonu već 10. u prvenstvu, što je više i od Sitija koji trenutno ima devet gostujućih pobeda. Brajton je sada u teškoj situaciji, ima samo tri boda više od Fulama i predstoji mu još jedno pakleno proleće kada je borba za opstanak u pitanju. Počelo je dobro za ”Galebove”, Lalana je postigao gol već u 10. minutu, na dodavanje Mopeja, a to je bio aktuelan rezultat sve do 62. minuta kada je Iheanačo poravnao. U 87. minutu Olbrajton je izveo korner, a Amarti postigao svoj prvi gol u dresu Lestera. Treba reći da je Adama Lalana pogodio stativu u finišu prvog poluvremena, a i u drugom je imao jednu sjajnu šansu, pa je bilo realno da Brajton osvoji bar bod. Ovako su ”Galebovi” vezali treći uzastopni poraz u Premijer ligi.   

Meč u Birmingemu završen je bez golova, a da nam još nije jasno- kako? U prvom delu Aston Vila je dva puta pogađala prečku, gol je visio u vazduhu, ali su ”Vukovi” odoleli. U nastavku potpuno druga slika na terenu. Vulverhempton preuzima sve konce igre u svoje ruke, ređaju se prilike ispred gola domaćih, ali oni na između stativa imaju fantastičnog Emilijana Martineza. Argentinac je zaustavljao udarce Neta, Koadija i Saisa, dok je Konor Koadi jednom uzdrmao i stativu. Na kraju, po bod na ravne časti.   

Šefild ostaje polako i bez teorijskih šansi da ostane u eliti. Posle trijumfa nad Aston Vilom pojavila se tanka nada da Jorkišrci mogu da naprave podvig, ali ih je Sautempton grubo probudio iz tog sna. I za goste je meč bio veoma važan, oni su u prethodnih devet utakmica osvojili samo jedan bod i strmoglavili su se na tabeli. Poslednji trijumf ”Sveci” su ostvarili protiv Liverpula pre više od dva meseca. Vođstvo timu iz južne engleske luke doneo je Džejms Vord-Prauz sa bele tačke u 32. minutu, da bi konačan rezultat postavio bivši napadač Šefilda, Če Adams, lepim golom na startu drugog poluvremena. Trener Sautemptona Ralf Hazenhitl je 100. put sedeo na klupi svog tima, i dobio je lep poklon za jubilej.     

U prvom meču dana Barnli i Arsenal su podelili bodove na ”Turf Muru”. Sve je počelo sjajno za ”Tobdžije”, Pjer-Emerik Obamejang je pogodio u 6. minutu, a zatim su gosti imali nekoliko prilika da prednost učine i ubedljivijom. Ali ko je mogao da pretpostavi da će Grant Džaka uraditi još jednu, u nizu gluposti koje pravi ove sezone. Imao je loptu u nogama u svom kaznenom prostoru, niko ga nije napadao, a on je pogodio Krisa Vuda u telo, od koga se lopta odbila u mrežu Lenoa. Od tog šokantnog pogotka tim Mikela Artete nije se oporavio, mada je u samom finišu utakmice imao sijaset prilika da postigne drugi gol, a jednom je Sebaljos pogodio stativu. Bilo je to u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Arsenal je ostao na 10. mestu sa 38 bodova, dok ”Klaretsi” nastavljaju bitku za opstanak, koji je još daleko. Sada su 15. sa 30 bodova, sedam više od Fulama, prve ekipe ispod crte, ali uz meč više odigran.

Barnli – Arsenal 1:1 (1:1)

Vud 39′ – Obamejang 6′

Šefild Junajted – Sautempton 0:2 (0:1)

Vord-Prauz 32′(p), Adams 49′

Aston Vila – Vulverhempton 0:0

Brajton – Lester 1:2 (1:0)

Lalana 10′ – Iheanačo 62′, Amarti 88′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE