Nastavlja se agonija Partizana, Cibona slavila u Beogradu [VIDEO]

Partizan – Cibona 87:90 (19:24, 17:13, 23:21, 21:22, 7:10)

Cibona je u dramatičnoj završnici bila bolja od Partizana u Beogradu u okviru 20. kola ABA lige. Partizan je upisao svoj šesti uzastupni poraz.

Meč je počeo košem Brankovića i vodstvom Cibone, ali je na drugoj strani trojku pogodio Trifunović i crno-belima doneo prednost koju su čuvali sve do 9. minuta. Košem Jankovića Partizan je poveo sa 19:13 u posle sedam minuta igre, ali je taj koš ujedno označio i početak praznog hoda Partizana koji je trajao punih pet minuta.

Planinić i Nakić su do kraja prve četvrtine doneli Ciboni 5 poena prednosti (24:19), a na početku drugog perioda poentirao je i Marić za u tom trenutku maksimalnih sedam poena prednosti Zagrepčana. Ništa novo nisu prikazali crno-beli u odnosu na prethodne utakmice, gotovo da ništa nije funkcionisalo pa je Cibona prvi put na meču došla do dvocifrene prednosti, 33:22 u 15. minutu.

Za preostalih pet i po minuta druge četvrtine gosti su postigli samo 4 poena, a na parketu je plesala Partizanova mladost. Posle prvog poluvremena bilo je 37:36 za goste, a energiju svom timu uneli su Trifunović, Radovanović i Stefanović.

Trifunović je uz Jankovića postigao 10 poena, pogodio je dve trojke, a sa jednim zakucavanjem digao je nivo adrenalina u timu crno-belih. Radovanović se takođe upisao u strelce, a imao je i ofanzivni skok koji je prethodio Trifunovićevom zakucavanju, dok je Stefanović uz zvuk sirene pogodio trojku sa 8 metara za 36:37 posle prvih 20 minuta.

Počela je dinamično treća četvrtina. Na jednoj strani Pejdž, na drugoj Prkačin. Dangubić je bio precizan sa distance za novo vodstvo Partizana. Igralo se koš za koš, ali su se ređale i greške na obe strane. Trifunović je odlično igrao i ubacio svoju treću trojku i 13. poen povećavši vodstvo na pet poena razlike. Trifunović je odigrao sjajnu akciju sa Radovanovićem za nove poene, ali je Nakić vrlo brzo odgovorio. Trifunović je ponovo pogodio trojku, ali je ponovo Nakić imao odgovor takođe sa distance. Minut do kraja usledio je tajm-aut. Odmah potom Perkins je pogodio težak šut, ali Prkačin je držao Cibonu konkurentnom. Tvrda utakmica igrala se u trećoj deonici na kraju koje je rezultat bio 59:58 za crno-bele.

Tomas je otvorio poslednjih 10 minuta, potom je napravio seriju od četiri vezana poena. Nastavilo je u istom ritmu, vrlo neizvesna utakmica. Nakić je ponovo bio precizan za tri (6/8) za vodstvo Cibone, ali je Jaramaz odgovorio za izjednačenje. Na pola četvrtine četvrtine Cibona je preuzela vodstvo zahvaljujući Prkačinu i Planiniću. Dangubić je pogodio trojku i ponovo preokrenu utakmicu za vodstvo Partizana. Pejdž je ukrao loptu zagrebačkom timu, a napad za crno-bele je realizovao raspoloženi Tomas i odvojio Partizan na četiri razlike. Uzvratili su gosti poenima uz faul. Pogodio je Nakić ponovo za tri i igraju se produžeci.

Cibona je preuzela kontrolu u produžecima i vezala četiri poena odmah na početku. Trifunović je fauliran, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje. Dangubić je promašio šut za tri, a Planinić je fauliran i pogodio je oba bacanja za pet poena prednosti Zagrepčana. Promašili su košarkaši Partizana nekoliko slobodnih bacanja što ih je koštalo rezultata. Meč je završen

Najefikasniji u domaćem timu bio je Trifunović sa 20 poena, a njega je pratio Tomas sa 15.

Cibonu je predvodio Nakić sa 23, koliko je imao i Prkačin, a Planinić je upisao 15 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Petorica reprezentativaca dobijaju priznanja od FSS, odlične vesti za fudbalski Niš i Novi Sad

Završena je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je doneto nekoliko odluka. Jedna od njih tiče se...

POVEZANE OBJAVE