Srpski derbi pripao Kecmanoviću! Miomir staloženiji od Lasla za plasman u polufinale

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale ATP turnira serije 250 u Buenos Ajresu pošto je savladao zemljaka Lasla Đerea sa 2:0 (6:4, 7:6(6))

Odličan meč viđen je u duelu srpskih tenisera u srcu Argentine, ali je staloženost bila na strani Kecmanovića.

Statistički, sve je bilo na strani mlađeg tenisera, koji je igrao odlično, ali je imao i pomoć Đerea čiji pojedini udarci nisu završavali tamo gde je želeo i gde je realno trebalo. Promašivao je zicere Laslo, poklanjao poene, ali uprkos svemu viđen je kvalitetan meč.

Tokom prva dva seta, u jednom trenutku, u čak 10 od 11 gemova sredinom susreta viđene su brejk lopte sa obe strane. Pritiskali su i jedan i drugi na servis rivala, koji je varirao i obojica nisu bili previše sigurni kada su imali svoj servis gem.

Viđeno je i nekoliko dugih i atraktivnih poena, koji će se verovatno naći među snimcima za zaokruživanje turnira.

Imao je Kecmanović brejk viška u prvom setu i mogao je Đere da se provuče, ali je treću set loptu ipak iskoristio Miomir i poveo sa 1:0. U nastavku je ponovo bilo neizvesno u većem broju gemova, te se sve rešilo u taj-brejku. Đere je imao vođstvo od 3:1 koje je ispustio, a neiznuđene greške koštale su ga u nastavku, pa je Kecmanović realizovao treću meč loptu i plasirao se u polufinale gde čeka boljeg iz duela Dijega Švarcmana i Haumea Munara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE