Liverpul izgubio na “Enfildu”, ko da je to neka vest! [VIDEO]

Fulam je osvojio tri boda na “Enfildu”, a šampion nije uspeo da postigne gol. Da se to dogodilo pre par meseci bila bi to vest sa predznakom “senzacija”, ali posle pet uzastopnih poraza na svom terenu, uz samo jedan dati gol, šesti se nekako i podrazumevao.

Ima u prethodnim rečenicama i malo šale, ali je za navijače Liverpula situacija, blago rečeno, tragična. Bodove sa “Enfilda” odnosili su Barnli, Brajton, Siti, Everton i Čelsi, a danas i Fulam. Na šest uzastopnih domaćih utakmica “redsi” su dali ukupno jedan gol, dakle, nije sve u povredi Virdžila van Dajka.
Da su došli po bodove u Liverpul “kolibari” su pokazali od starta meča, koristeći brze kontra napade da ugroze nesigurnog Alisona.

Nije im se posrećilo sve do 45. minuta kada je Mario Lemina oteo loptu neopreznom Salahu i, iskosa sa desne strane, poslao neodbranjiv udarac u suprotni ugao Alisonove mreže, mada je Brazilac bio malo iznenađen. Zanimljivo je da je strelac jedinog gola bio tragičar u duelu sa Totenhemom pre nekoliko dana, pošto je gol Fulama za izjednačenje poništen zbog njegovog igranja rukom..

U drugom poluvremenu Liverpul je napadao svim silama, najbolju šansu imao je povratnik Žota, ali je tada sjajno intervenisao Areola. Golman londoskog tima imao je svoj dan i čini se da ga “redsi” ne bisavladali još 90 minuta. Jednom ga je, posle pokušaja Mane, spasila i stativa, ali sreća prati hrabre, a “kolibari” to ovog popodneva jesu bili. U 85. minutu u igru je ušao Aleksandar Mitrović, uradio je šta je trebalo, sačuvao loptu u nekoliko navrata, a u finišu je “nagrađen” i žutim kartonom.

Liverpul je sada 7. sa 43 boda, ali će verovatno još neko mesto niže. Fulam je i dalje u zoni ispadanja, ali sa istim brojem bodova kao i Brajton, obe ekipe imaju po 26 bodova, s tim da “galebovi” imaju meč manje.

U prvom meču dana Vest Bromvič Albion i Njukasl igrali su bez golova u Birmingemu. Obe ekipe se grčevito bore za opstanak, ali bod više znači ”Svrakama” koje su iznad crte.

Liverpul – Fulam 0:1(0:1)
Lemina 45′

VBA – Njukasl 0:0

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Juve izvukao živu glavu na Sardiniji, Vlahović strelac prelepo gola! (VIDEO)

U drugom meču 33. kola Serije A, Kaljari i Juventus su odigrali 2:2. Ponovo je tim iz Torina odigrao slab...

POVEZANE OBJAVE