Milenković strelac u ludom meču u Firenci, desetkovani Milan osvojio bodove u Veroni [VIDEO]

Mnogo uzbuđenja bilo je u prvim nedeljnim utakmicama italijanske Serije A.

Milan je brzo preboleo remi sa Udinezeom u sredu na “San Siru” i osvojio je sva tri boda na gostovanju u Veroni. Uspeh je tim veći jer su Milanezi bili izuzetno oslabljeni, bez Ibrahimovića, Rebića, Mandžukića, Ernandeza, Čalhanoglua i Benasera.

U odsustvu trilinga napadača, golgetersku ulogu preuzeo je Rade Krunić, koji je u 27. minutu postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca. Trijumf roso-nerima obezbedio je Diogo Dalot pogotkom na početku nastvaka, a sva nastajanja Verone da ugrozi pobedu ekipe iz grada mode, nisu urodila plodom. Od prvog minuta je za Veronu igrao Darko Lazović, dok je Ilić šansu dobio u poslednjih pola sata. Milan opet ima samo tri boda zaostatka za gradskim rivalom Interom, ali nero-azuri svoj meč 26. kola igraju u ponedeljak.

Krotone je pobedom nad Torinom sačuvao nadu da može izbeći najgore, odnosno ekspresan povratak u Seriju B. Domaći tim je postigao čak četiri gola, prva dva su delo Nigerijca Simija, prvo iz penala, a onda i iz igre, dok su meč zatvorili pogoci Poljaka Reke i Alžirca Ounasa. Strelci za “bikove” bili su Mandragora i Sanabrija. U timu Krotonea igrao je Vladimir Golemić, dok se Miloš Vulić nije oporavio od povrede. Saša Lukić je bio starter u timu Torina, ali je zamenjen u finišu meča. Obe ekipe i dalje su u zoni ispadanja, Krotone je poslednji sa 15 bodova, Torino je 18. sa 20, ali i sa dve utakmice manje.

Prava ludnica bila je na “Artemio Frankiju” u Firenci. Svojim prvim golom za “violu” Argentinac Martinez-Kvarta doveo je domaće u vođstvo. ubrzo je Kucka sa bele tačke poravnao, ali su domaći na poluvreme otišli sa prednošću, zahvaljujući golu Nikole Milenkovića. Srpski reprezentativac je na akrobatski način, poluvolejem, zahvatio odbijenu lotu u kaznenom prostoru Parme i poslao je u mrežu. Golova, zatim, nije bilo sve do 72. minuta kada je Jasmin Kurtić ponovo izjednačio. U 90. minutu Fiorentina je pogodila prečku, a u kontri su “krstaši” stigli do vođstva, strelac je bio Slovak Mihaila. Brojali su sekunde gosti do velikog slavlja i prvog trijumfa nakon više od tri meseca, ali nisu imali streće. Pecela je ubacio oštru loptu u peterac, a nespretnog Jakoponija ona je pogodila u potkolenicu i završila u mreži Parme za konačnih 3:3. Pored Milenkovića, u timu Fiorentine starter je bio i Dušan Vlahović, ali nije postigao gol na trećoj uzastopnoj utakmici.

U prvom meču dana Roma je minimalnim rezultatom pobedila Đenovu na “Olimpiku”. Iz ovog meča pamtiće se samo bodovi koji “vučicu” ostavljaju u trci za plasman u Ligu šampiona, kao i pobedonosni gol koji je postigao Mančini posle kornera u 24. minutu. Štoper domaćih bio je najviši u buketu igrača i glavom poslao loptu u levi gornji ugao gola gostiju. Za Đenovu je ceo meč odigrao Ivan Radovanović.

Verona – Milan 0:2(0:1)
Krunić 27′, Dalo 50′

Fiorentina – Parma 3:3(2:1)
Martinez-Kvarta 28′, Milenković 42′, Jakoponi 90+4′ – Kucka 32′ (p), Kurtić 72′, Mihaila 90′

Krotone – Torino 4:2(1:1)
Simi 27′(p),54′, Reka 80′, Ounas 90+4′ – Mandragora 45′, Sanabrija 84′

Roma- Đenova 1:0(1:0)
Manćini 24′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE