Nemilosrdni Partizan: “Petarda” na Banjici uz pet različitih strelaca [VIDEO]

Rad – Partizan 0:5 (0:2)
Holender 24′, Natho 35′, L. Marković 48′, Suma 64′, Stevanović 72′

Fudbaleri Partizana produžili su pobedonosnu seriju u Linglong Superligi Srbije. Ubedljivim trijumfom na Banjici crno-beli su došli do 14. uzastopne pobede u šampionatu Srbije.

Petnaestak minuta nije se mnogo toga dešavalo na terenu, a u prvoj ozbiljnijoj situaciji našao se Holender, koji je možda mogao da napravi i koji korak bliže golmanu Kahrimanu. Odlučio se za udarac sa ivice šesnaesterca i pogrešio, a lopta je odskakutala pored stative.

U 24. minutu Partizan je poveo, Asano je “navukao” na sebe trojicu igrača Rada, u pravom trenutku gurnuo loptu ka Holenderu, a ovaj iskosa sa desne strane pogodio malu mrežu gola Rada. Čini se da je lopta nezgodno odskočila ispred nekadašnjeg golmana Crvene zvezde, koji je i zakačio vrhovima prstiju, ali ne toliko da bi mogao da spreči gol. Holender je i koji minut kasnije šutirao, ovoga puta pravo u Kahrimana, a u 33. minutu velika prilika za Rad.

Ciger je izveo slobodan udarac, lopta nikoga nije zakačila na putu ka golu gostiju, činilo se da će prevariti Popovića, ali je mladi golman Partizana u poslednjem trenutku fantastično intervenisao i sprečio izjednačenje. Kazna je stigla posle samo dva minuta, Lazar Marković je napadao po levoj strani, uputio je loptu u kazneni prostor, Holender je propustio, a Natho dočekao na pravom mestu i sproveo u mrežu.

Nastavili su igrači Partizana sa sjajnom igrom i u drugom poluvremenu. U 47. minutu Holender je servirao još jednu sjajnu priliku za Natha, ali je Izraelac slabo zahvatio loptu. Minut kasnije bilo je 3:0, ovoga puta Natho je bio u ulozi asistenta, a na pravom mestu bio je Lazar Marković. Nedugo nakon toga u stoprocentnoj prilici bio je Holender, zaobišao je i Kahrimana, ali je on u poslednjem trenutku uspeo da interveniše.

Rad je mogao do gola u 54. minutu, Lazarević je dobro šutirao, ali je loptu poslao pored desne stative Popovićevog gola. Na četvrti gol čekalo se do 64. minuta, Jović je pronašao Sumu, koji je nakon solo prodora šutirao, a Kahriman je samo uspeo da odbije loptu u mrežu.

U igru je ušao i Filip Stevanović i odmah postigao peti gol za crno-bele, asistirao mu je Suma, a Stevanović rutinski realizovao priliku.

Do kraja meča treba izdvojiti crveni karton za Stoisavljevića zbog faula nad Jovićem, a iz slobodnog udarca Suma je uzdrmao prečku Kahrimanovog gola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE