Ponovo se okupila rukometna reprezentacija: Nastavljamo gde smo stali

Seniorska reprezentacija Srbije okupila se u centru FSS u Staroj Pazovi na startu EHF nedelje. “Orlovi” su u tri utakmice kvalifikacija u januaru protiv Francuske i Grčke već obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo 2022 u Mađarsku i Slovačku, pa će ova trenažna nedelja selektoru Toniju Đeroni poslužiti da vidi neke nove igrače i isproba neke nove varijante.

Imali smo odličnu akciju u januaru, a verujem da će tako biti i sada bez obzira što nema utakmica. Bez utakimica, biće ovo drugačija nedelja, posvećena treningu. Nažalost, nemamo igrače iz Nemačke, ali napravili smo takav plan i program da idemo dalje sa našim aktivnostima. Proverićemo nove igrače da vidimo šta mogu u ovom trenutku. Kada ih gledate u klubovima zapravo nemate potpunu sliku kako rade i treniraju, pa ćemo sada imati više vremena i to da vidimo. Radićemo više individualno i u tandemima iz čega će se roditi neke nove ideje. Grupa je otvorena, to smo rekli od početka. Tako bi uvek i svuda trebalo da bude. Svi srpski igrači moraju da znaju da ako dobro igraju u svojim klubovima imaju šansu da budu ovde. Krenuli smo sa listom od 25-30 igrača, sada smo na 40,45, razmišljamo o mnogima, mislim da konkurencija i takmičenje između njih povećavaju kvalitet. Ako svi igrači budu razmišljali šta mogu da urade za nacionalni tim, onda će i rezultati biti bolji, kaže selektor Toni Đerona.

Jedan od najiskusnijih u ovom sastavu „Orlova“, golman Vladimir Cupara, srećan je zbog novog okupljanja:

– Sigurno je da će nam značiti ova nedelja. Dosta ovih momaka će imati šansu da radi sa nama i upozna sistem Tonija Đerone. Dobro je što nemamo utakmicu u ovom trenutku, pogotovo za nas iz inostranstva koji igramo na više frontova i imamo jako gust raspored opterećen i brojnim otkazivanjima. Ova nedelja će nam svakako prijati i da poradimo na planu tehnike i fizičke pripreme. Neverovatna stvar je šta smo uradili u januaru plasmanom na Evropsko prvenstvo. Ponosan sam na sve momke, stručni štab i Rukometni savez Srbije.

Reprezentacija će trenirati u Staroj Pazovi do subote.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato kada Boeli napušta Čelsi

Čelsi je od prošle sezone u vlasništvu američkog konzorcijuma, a na čelu kluba je Tod Boeli, američki milijarder. Od dolaska...

POVEZANE OBJAVE