NAPOKON! Konte pronašao napadača koji će rasteretiti Lukakua sledeće sezone

Trener Intera Antonio Konte napokon je pronašao idealnog napadača koji bi trebao pomoći njegovoj ekipi i rasteretiti Romelua Lukakua.

“El genocida del gol”, nadimak je Adolfa Hulijana Gaiča, robusnog napadača rođenog 1999. godine u argentinskoj Cordobi koji od ovog januara nosi dres italijanskog Beneventa.

Ovaj snažni momak visok 194 centimetra i težak 94 kilograma, stigao je na “Stadio Comunale Ciro Vigorito” na pozajmicu iz moskovskog CSKA do kraja ove sezone.

Gaič je bio nosilac argentinske reprezentacije do 20 godina na prošlom Svetskom prvenstvu, pre nego što je debitovao u seniorskoj reprezentaciji, a zbog fizičkih karakteristika i odlične tehnike mnoge je podsetio na velike argentinske centarfore, poput Valdana, Krespa i Denisa.

Gaič je fudbalski odrastao u akademiji San Lorenca, a u leto 2020. kupljen je od strane moskovskog CSKA za osam miliona evra. Međutim, Argentinac nemačkih korena nije se snašao u hladnoj Rusiji.

Zahvaljujući intuiciji Paskvalea Fođe, pozajmljen je Beneventu ovog januara s opcijom otkupa za 11 miliona eura. Čim je stigao na jug Italije, odabrao je dres s brojem 7 u čast klupske legende Karmela Imbrianija.

Pod trenerskom palicom Pipa Inzagija, koji se profilisao kao znalac za izvlačenje maksimuma od svojih napadača, uspeo je prekinuti višemesečni golgeterski post i postići gol već u trećem nastupu za Benevento.

Gaič je oduvek želeo igrati u Seriji A, što je potvrdio i njegov agent, a sada je konačno došao na svoje. Da stvar bude bolja po njega, “zapeo je za oko” treneru Intera Antoniju Konteu koji bi ga rado video u svojoj ekipi sledeće sezone, pod uslovom da nastavi s napredovanjem, piše “Calciomercato”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IAKO JE PORAŽEN: Gaske ušao u odabrano društvo!

Francuski teniser Rišar Gaske (37) izgubio je na startu Mastersa u Madridu. Nakon dva seta bio je bolji Italijan Lorenco...

POVEZANE OBJAVE