UEFA na korak od pobede: Anjeli najavio sporazum koji će “ubiti” ideju Superlige Evrope

UEFA će na sve načine pokušati da spreči formiranje najavljene Superlige Evrope, a prema nekim najavama čini se da je na dobrom putu da u ovoj borbi izađe kao pobednik.

Predsednik Juventusa, Andrea Anjeli, ujedno i prvi čovek Evropske asocijacije klubova (ECA) najavio je da bi vrlo brzo trebalo da bude usvojen novi format Lige šampiona.

Nadam se da će sve biti završeno u narednih nekoliko nedelja. Postoje još neka otvorena pitanja, a ostaje da se vidi i kako će biti raspoređena dodatna četiri mesta, rekao je Anjeli i dodao da bi klubovi mogli da potpišu sporazume o privrženosti UEFA i na taj način konačno prekinu sva nagađanja oko nastanka Superlige.

Ukoliko klubovi potpišu sporazum o ekskluzivnom nastupu samo u takmičenjima pod okriljem UEFA, to će definitivno “ubiti” Superligu, dodao je Anjeli.

Prema prvobitnom predlogu UEFA četiri dodatna mesta bila bi namenjena klubovima sa boljim koeficijentima, ali su se pojavile inicijative da budu dodeljena “manjim” ligama. Kako sada stoje stvari najverovatnije će biti postignuta neka vrsta kompromisa, ali sve bi trebalo da bude poznato 20. aprila na kongresu UEFA.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE