Hrabri Porto sa desetoricom od 54. minuta posle drame izborio četvrtifinale [VIDEO]

Juventus – Porto 3:2 (0:1) Prvi meč 1:2

Kijeza 49’, 63’, Rabio 117′ – Oliveira 19’ (p), 115′

Porto je drugi četvrtfinalista Lige šampiona. Gosti su posle produžetaka izgubili u Torinu protiv Juventusa, koji je od 54. minuta igrao sa igračem više, ali su postigli gol više u gostima, što ih je odvelo dalje.

Porto je već u drugom minutu pokazao inicijativu preko Uribea, koji je šutirao, ali je lopta završila pored gola. Međutim, nije mnogo prošlo kada je Kvadrado uputio odličan centaršut ka Morati, ali je golman gostiju odbranio. Marega je uspeo iz kontre da dođe do kaznenog prostora i savlada golmana, ali bio je gol-aut. Nastavio je Porto sa presingom, Taremi je pokušao glavom, no rezultat ipak ostaje nepromenjen.
Igralo se mirno posle ovako turbulentnog starta, sve dok Demiral nije grubo startovao, a pao Uribe u kaznenom prostoru i sudija je svirao penal. Porto je poveo 1:0 u 19. minutu. Serđo Oliveira bez problema je prevario Ščesnog sa bele tačke. Mnogo prostora ostavljeno je veznom redu Porta, pa su Korona i Otavio šutirali, ali je golman domaćih dobro intervenisao i sačuvao lopte.

Imao je Juventus priliku preko Morate još jednom, ipak je Marčezin uspeo da odbrani i ovaj šut. Bez većih šansi završeno je prvo poluvreme, iako je Juventus poslednjih desetak minuta igrao ofanzivnije, ali je odbrana portugalskog tima odradila vrlo dobar posao. Prvi žuti kartona na meču dobioje Otavio u drugom minutu nadoknade zbog grubog starta. Prvih 45 minuta završeno je minilanom prednošću za gostujući tim.

Nije mnogo prošlo kada je Juventus stigao do izjednačenja. Bonući je uputio dugu loptu ka Ronaldu, koji je dodao Kijezi, a on zabio u gorni levi ugao golmana. Od 49. minuta ,,bjankoneri” izjednačili su na 1:1 i drama je počela. Nervoza u redovima gostiju raste, pa je Porto dobio još jednog igrača sa žutim kartonom, a to je Taremi.

Protekao je samo minut i po, kada je Taremi dobio i drugi žuti karton jer je šutirao na gol posle sudijskog zvižduka i Porto ostao sa 10 igrača na terenu. Izvanrednu priliku imao je ponovo Kijeza u 57. minutu, ali je Pepe odlično intervenisao i spasio gotovo siguran gol. Juventus je preuzeo inicijativu u drugom poluvremenu.

Otavio je izašao iz igre, a njega je na terenu zamenio Sar. Ovo je bila prva izmena na meču.
Kijeza je definitivno junak Juventusa. U 63. minutu Italijan je dočekao precizno dodavanje Kvadrada i glavom udvostručio prednost ,,stare dame”. U 75. Minutu usledila je dvostruka promena u Juventusu, Bonućija je zamenio De Liht, a Ramzija Mekeni. Nastavio je Juventus da napada preko Kijeze i Ronalda, ali nikako nisu usevali da postignu pogodak koji će ih odvesti u dalju fazu takmičenja, uprkos igraču više.

Srpski fudbaler Marko Grujić ušao je u igru u 90. minutu umesto Mateusa Uribea. Postigao je Morata gol, ali je dosuđen ofsajd, pa je rezultat i dalje ostao nerešen, zbog prethodnog duela. Kijeza je dobio žuti karton, zbog starta nad Markom Grujićem. Ofanziva Juventusa se nastavila i u poslednjih pet minuta nadoknade.

Kraj regularnog dela meča. Na redu su produžeci.

Počela je grubo prva nadokanda vremena, Kvadrado je zaradio žuti karton zbog grubob starta. Nastavilo se u istom ritmu, Sandro je načinio prekršaj, ali po ukusu sudije ne za karton, pa je Oliveira požuteo zbog primedbe. Napadali su i jedni i drugi, nije se dao Porto i u potpunosti je bio ravnopravan rival i sa čovekom manje. Kijeza je napustio igru, a ušao je Bernadeski, koji je odmah po ulasku oborio Grujića i zadobio još jedan žuti karton, treći od kada su počeli produžeci. Napadao je Juventus, ali bez realizacije, pa je prvih 15 minuta završeno bez promena.

Drugi produžetak nije mnogo promenio, šutirao je Ronaldo u 110. minutu, ali opet nije bilo gola. Porto je hrabro igrao, pre svega odlično se braneći. Marko Grujić našao se u velikoj prilici i šutirao, ali je lopta zakačila protivničkog igrača.

I gol je konačno postignut, ali ne na onoj strani na kojoj se očekivalo. Oliveira je u 115. minutu šutirao iz slobodnog udarca, kroz noge Kristijanu Ronaldu i postigao gol za 2:2. Ništa nije bilo gotovo, a to je zagarantovao Rabio, koji je glavom postigao gol za 3:2, samo dva minuta kasnije. Ovaj rezultat odveo je Porto dalje, zbog gola više u gostima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE