Novak: Moji navijači me podsetili da sport nisu samo rekordi i trofeji, radujem se godinama koje su ispred mene

Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se putem društvenih mreža izrazivši zahvalnost svima koji navijaju za njega, te je najavio da se raduje godinama ispred njega.

Đoković je u ponedeljak stigao do 311. sedmice na vrhu ATP liste, čime je pretekao Rodžera Federera u tom segmentu i izdvojio se na vrhu.

Tom prilikom, navijači i mediji širom sveta jučerašnji dan posvetili su upravo njemu, a on se na društvenim mrežama oglasio istakavši šta je prošao da bi ostvario rezultate koje jeste.

– Kada sam imao samo sedam godina sam se usudio da kažem svima da mogu da budem najbolji na svetu. To je bila tako jaka želja da je morala da se ostvari uprkos svim poteškoćama s kojima sam se suočavao – slabije zdravlje, nedostatak novca, i najveći šampioni koje je tenis imao, preko puta mreže, kao protivnici. Čini me jako ponosnim da šetam istom stazom sa najvećim šampionima i džinovima mog sporta. Sama činjenica da sam zaradio svoje mesto među njima prateći dečiji san je velika potvrda da kada vašim mislima i delima upravlja ljubav, sve je moguće.

Primam puno čestitki sa svih strana sveta, ljudi slave ovaj uspeh kao svoj i to mi je takođe još jedan veliki podsetnik da sport nisu samo rekordi i trofeji. Sve naše emocije, teški i lepi momenti, i intenzitet kojim jurišamo ka našim snovima nas povezuje sa ljudima širom sveta. Sport je naša spona. Neizmerno sam srećan što sto sam napravio toliko veliki i poseban uspeh u sportu kome sam toliko posvećen i koji toliko volim. Još više se radujem godinama koje su ispred mene, u kojima ću uživati da se nadmećem i da se igram sa reketom, za mene još uvek najdražom igračkom na svetu – objavio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OLIMPIJAKOS SPREMA BOMBE ZA NAREDNU SEZONU

Još nije gotova sezona u Evroligi, a Olimpijakos već misli na pojačanja za iduću sezonu. Olimpijakos je ligaški deo Evrolige...

POVEZANE OBJAVE