Barsa napadala, ali nemoćna protiv sjajnog Navasa, penali ključni za ,,svece” [VIDEO]

PSŽ – Barselona 1:1 (1:1) Prvi meč 4:1

Mbape 30’ (p) – Mesi 37’(promašen penal)

Pari Sen Žermen i Barselona odigrali su nerešeno revanš meč osmine finala Lige šampiona. Ovaj rezultat odveo je Parižane u dalju fazu takmičenja.

U redovima Parižana ponovo nije bilo Nejmara, koji je meč posmatrao sa tribina.

Relativno mirno počela je utakmica na ,,Parku prinčeva”. Za prvih pet minuta PSŽ je dva puta šutirao iz ugla, ali bez uspeh, dok je Mesi na drugoj strani pokušao do golmana, ali se lopta odbila od protivničke igrače. Kurzava je dobio prvi žuti karton na meču zbog oštrog starta. Dembele je primio loptu u kaznenom prostoru i šutirao, ali Navas je dobro intervenisao. Ovo je bio prvi šut u okvir gola. Barselona je nastavila da napada, ponovo je Dembele bio u šansi, međutim rezultat je ostao nepromenjen. U 18. minutu Barselona je imala dobru šansu, Mingeza je pokušao glavom, ipak bez uspeha. Dembele je pokušao ovo da ispravi, ali je Navas odbranio šut. Još jedna šansa je usledila za ,,blaugranu” preko Desta, srećom po domaće Navas je dobro namestio ruku i spasio ovu loptu. Nizale su se prilike za Barselonu preko Mesija i ponovo Dembelea.

Drugi žuti karton sudija Tejlor podigao je za Mingezu zbog starta nad Mbapeom. Ozbiljnija šansa za Parižane desila se u 28. minutu. Kurzava je šutirao, a Ter Štegen je dobro intervenisao.

Sporna situacija desilla se prilikom ovog šuta kada je Lengle nagazio Ikardija u kaznenom prostoru. Tejlor je uz konsultaciju sa VAR-om dosudio jedanaesterac. Mbape donosi prednost PSŽ-u sa bele tačke u 30. minutu.Barselona je i dalje igrala vrlo ofanzivno. Ponovo je Dembele šutirao, ali pravo u Navasa. U 35. minutu Mingeza je napustio igru, a njega je zamenio Firpo.

Konačno Kumanov tim je uspeo da realizuje napad. U 37. minutu Mesi je uputio jak i precizan šut sa ivice kaznenog prostora i golman domaćih je bio nemoćan.

Verati je načinio faul nad Grizmanom na ivici kaznenog prostora i sviran je penal za Barselonu, ukupno drugi u prvom delu susreta. Mesi je šutirao sa bele tačke, ali je Navas odbranio šut i loptu ispucao u prečku. Barselona je bila bolji protivnik, ali uslišena za golove. Posle prvih 45. minuta bilo je 1:1.

Smirile su se strasti početkom drugog poluvremena. Napadao je i jedan i drugi tim, ali bez konkretne realizacije. Gej i Paredes zaradili su žute kartone, zbog grube igre u 50. minutu. Pripretila je Barselona, a Navas je uspešno intervenisao. Poketino je načinio dve ismene posle 15 minuta igre. Ušli su Danilo i Di Marija, a izašli su Draksler i Gej. Napadali su gosti nešto intenzivnije u narednom periodu, međutim ni nalik onoj ofanzivi kao u prvom delu.

Pola sata do kraja, Dest je izašao sa terena, a umesto njega na teren je istrčao Trinkao. Ozbiljna šansa za Barselonu bila je preko Busketsa, ali je sjani Navas intervenisao i spasio gol svoje ekipe po ko zna koji put na večerašnjem susretu. Gužva u kaznenom prostoru domaćeg tima dugo je trajala, međutim uspeli su nekako da se izbore. Španski tim je bio konkretniji i ubedljiviji.

Još jedno novo ime na terenu od 76. minuta, Dagba je ušao u igru, a Florenci je izašao. Na drugoj strani, izašli su Buskets, Dembele i Pedri, a ušli Moriba, Brajtvajt i dugoočekivani Pjanić. I Rafinja je dobio priliku kod ,,svetaca”, a mesto mu je ustupio Verati. Gosti nikako nisu uspevali da iskortiste svoju ofanzivnu igru, imali su 20 šuteva u drugom poluvremenu, ali nijedan nije bio u okvir gola. Navas je u ovoj statistici odigrao značajnu ulogu. Meč je završen bez datih golova u drugom poluvremenu, rezultatom 1:1.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE